Brandweer kon niet meer van de overkapping redden.
Volledig scherm
Brandweer kon niet meer van de overkapping redden. © Bollen

Kinderopvang ontruimd bij brand aan overkant van de straat

BoutersemIn de Stationsstraat in Boutersem brak donderdag rond 13.30 uur brand uit in een stalling langs een woning. De tegenoverliggende kinderopvang werd preventief ontruimd.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Gemeente doet oproep aan slachtoffers van fietsdiefstal om zich te melden
  Boutersem

  Gemeente doet oproep aan slachtof­fers van fietsdief­stal om zich te melden

  Eind vorige maand doken er her en der op sociale media berichten op over een fietsdiefstal aan het station in Vertrijk. Dat ontging ook Anneleen Winnelinckx niet, een vrouw uit Willebringen die dagelijks de fiets neemt om vervolgens per trein naar haar werk te gaan. Bijna dagelijks merkte ze op dat er wel slachtoffers waren van fietsdiefstallen of pogingen bij haar medereizigers. Zelf legt ze haar fiets met drie sloten vast en hoopt dat die er ‘s avonds nog staat. Ze begon daarom een petitie om de betrokken diensten wakker te schudden.