Fien en Kato Deneys van FIKA LAP.
Volledig scherm
PREMIUM
Fien en Kato Deneys van FIKA LAP. © PGA

Kato (24) en Fien Deneys (22) openen pop-up ontmoetingsplaats ‘FIKA LAB’ in de Sint-Remigiuskerk in Neervelp

NeervelpSinds dit weekend heeft Neervelp er een nieuwe pop-up bij, FIKA LAB. Deze pop-up ontmoetingsplaats van de zusjes Kato (24) en Fien (22) Deneys heeft een zeer bijzondere locatie: de Sint-Remigiuskerk. “FIKA LAB is een nieuwe dorpskern in huiselijke sfeer waar je jezelf kan zijn en kan genieten”, aldus de zussen. De pop-up is elk weekend open tot eind december. 

 1. Reis naar het verleden : Militair vliegveld terug zichtbaar in het landschap dankzij het 'fantoomvliegtuig’
  PREMIUM
  Honsem

  Reis naar het verleden : Militair vliegveld terug zichtbaar in het landschap dankzij het 'fantoom­vlieg­tuig’

  Ruilverkaveling Willebringen investeert fors in het landschap van Boutersem en omstreken. Door verdwenen erfgoed in het landschap zichtbaar te maken en er verschillende infrastructuurwerken aan te koppelen, ontstaat er een nieuw omgevingsbeeld voor de bezoeker. De oude landingsbaan in Honsem krijgt opnieuw een gezicht door een replica van een historisch Belgisch verkenningsvliegtuig.
 2. Na zoveelste fietsdiefstal aan station Vertrijk start Anneleen petitie : "Tijd dat gemeente en NMBS iets onderneemt”
  PREMIUM
  Boutersem

  Na zoveelste fietsdief­stal aan station Vertrijk start Anneleen petitie : "Tijd dat gemeente en NMBS iets onderneemt”

  Anneleen Winnelinckx uit Willebringen bij Boutersem neemt spoort bijna dagelijks naar haar werk in Mechelen. Zeker nu met de wegenwerken in Boutersem, neemt ze haar fiets om naar het station in Vertrijk te gaan. Haar tweewieler legt ze stevig met meerdere én stevige sloten aan de ketting. “Toch is het ‘s avonds telkens hopen dat je fiets er nog staat zodat je thuis raakt. Deze week alleen al werden er drie fietsen gestolen. Los van het vele vandalisme dan nog” zucht de dame die een online-petitie begon om de gemeente en de NMBS eens wakker te schudden.
 3. Na half jaar werken zijn Smidstraat en Stationsstraat éindelijk weer open, maar niet iedereen is daar even blij mee: “Mooier, dat wel. Maar gevaarlijker dan het ooit was”
  PREMIUM
  Boutersem

  Na half jaar werken zijn Smidstraat en Stations­straat éindelijk weer open, maar niet iedereen is daar even blij mee: “Mooier, dat wel. Maar gevaarlij­ker dan het ooit was”

  De Smidstraat en de Stationsstraat zijn sinds woensdagavond opnieuw opengesteld voor verkeer. Na een half jaar wegenwerken kan je dus terug van en naar het op- en afrittencomplex van de E40 tot in Boutersem aan de Leuvensesteenweg (N3) zonder omrijden langs de Expressweg in Haasrode of langs Tienen. Heel wat bewoners en handelaars zijn blij dat deze doorsteek weer mogelijk is. Vanaf het schooltje tot aan het gemeentehuis is het echter zone 30 geworden. Toch is niet iedereen even blij.
 1. Dit is het nieuwe - hypermoderne - gebouw van politiezone Lubbeek: “Zwaar beveiligd, bijna energie-neutraal en klantvriendelijk”
  PREMIUM
  Lubbeek/ Bierbeek / Boutersem / Holsbeek

  Dit is het nieuwe - hypermoder­ne - gebouw van politiezo­ne Lubbeek: “Zwaar beveiligd, bijna ener­gie-neu­traal en klantvrien­de­lijk”

  Volgende maand wordt het nieuwe politiekantoor in Lubbeek officieel geopend in het bijzijn van de minister, maar wij kregen al een exclusieve rondleiding in het indrukwekkende huzarenstukje. Voor een prijskaartje van 6,2 miljoen euro kan de politie nu gebruik maken van een hypermodern en zwaarbeveiligd gebouw waar klantvriendelijkheid en discretie centraal staan, met veel aandacht voor het milieu. “Een onthaal met een geautomatiseerde deur van 300 kilo, waar al het glas kogelvrij is en voorzien op oorlogsmunitie”, vertelt korpschef Walter Vranckx.