Isapops schildert dieren op de glasbollen in de hoop dat mensen hun glas in de bak dumpen en niet ernaast.
Volledig scherm
PREMIUM
Isapops schildert dieren op de glasbollen in de hoop dat mensen hun glas in de bak dumpen en niet ernaast. © Bollen

Isapops fleurt glasbollen in Roosbeek op met kunst: “Nu maar hopen dat sluikstorters wegblijven”

BoutersemNaast glasbollen duiken vaak sluikstorten op, ook in onze streek. Daar wil EcoWerf een einde aan maken. De afvalintercommunale gaat hiervoor in zee met kunstenares Isapops uit Roosbeek. Zij tracht tegen volgende maand vier glasbollen in Roosbeek, deelgemeente van Boutersem, om te toveren tot prachtige kunstwerken. “Nu hopen dat er geen brol meer komt aan de bol”, aldus de kunstenares.

 1. Bart Somers (Open Vld) bezoekt Lubbeeks vrijwilligerskorps: “Bijzonder interessant project dat als inspiratie kan dienen voor heel Vlaanderen”
  Lubbeek/Mechelen

  Bart Somers (Open Vld) bezoekt Lubbeeks vrijwilli­gers­korps: “Bijzonder interes­sant project dat als inspiratie kan dienen voor heel Vlaanderen”

  Viceminister-president Bart Somers (Open Vld) heeft een bezoek gebracht aan het vrijwilligerskorps van Lubbeek. Dat is een project van burgemeester Theo Francken (N-VA) waar jongeren worden opgeleid om ondersteuning te kunnen bieden in tal van noodsituaties in hun gemeente. “We willen dit straf project promoten in heel Vlaanderen en het uitrollen naar Mechelen is zeker en vast een mogelijkheid in de nabije toekomst”, vertelt Somers.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.