Wees waakzaam voor valse berichten over de boosterprik.
Volledig scherm
Wees waakzaam voor valse berichten over de boosterprik. © ANP

Inwoner waarschuwt voor valse uitnodiging boosterprik

BoutersemEen alerte inwoner van Boutersem ontdekte woensdagmorgen een valse uitnodiging voor de boosterprik in haar mailbox. Waarschijnlijk gaat het om phishing. De vrouw deelde haar verhaal meteen op Facebook om anderen te waarschuwen voor oplichting via het internet.

 1. Bewoners Nieuwstraat zien komst van 56 extra woningen niet zitten: “Velen van ons gaan uitzicht hebben op een bakstenen muur in plaats van op groene velden”
  PREMIUM
  Boutersem

  Bewoners Nieuwstraat zien komst van 56 extra woningen niet zitten: “Velen van ons gaan uitzicht hebben op een bakstenen muur in plaats van op groene velden”

  In de Nieuwstraat in Boutersem is het landelijk wonen. Hier hebben de huizen nog een ‘echte’ tuin en men kan er genieten van het mooie landschap. Toch zijn de inwoners er bezorgd, want er is een aanvraag ingediend om drie woningen met de grond gelijk te maken om plaats te maken voor liefst 56 kavels met wooneenheid. “De leefbaarheid in de buurt wordt gehypothekeerd”, klinkt het.
 2. Storm en Elicio plannen nóg een nieuw windpark langs E40
  PREMIUM
  Tienen/Boutersem

  Storm en Elicio plannen nóg een nieuw windpark langs E40

  Een eerste ontwerp om windmolens langs de E40 te plaatsen kreeg geen groen licht van Vlaanderen, maar projectontwikkelaars Storm en Elicio zijn nu gestart met de ontwikkeling van een nieuw project op het grondgebied van Boutersem en Tienen. Dit project zal bestaan uit zes windturbines met een tiphoogte van maximum 122 meter en een rotordiameter van maximum 103 meter. De vergunningsaanvraag voor dit project, met de naam Windpark E40 Boutersem-Tienen, werd ingediend en een openbaar onderzoek zal worden georganiseerd van 21 januari 2022 tot en met 19 februari 2022.