De deelnemers van kunstroute in 2019;
Volledig scherm
De deelnemers van kunstroute in 2019; © RV

Inschrijven voor Kunstroute Boutersem kan nog tot 7 augustus

BoutersemIn het weekend van 1 en 2 oktober organiseert de gemeente voor de vierde keer een kunstroute. Zowel op zaterdag als op zondag zullen kunstenaars hun werk delen met het publiek van 11 tot 18 uur. Inschrijven kan nog!

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Pastoor en ere-deken Joris Hardiquest vrijgesproken in fraudeschandaal : “Spijtig dat hij het zelf niet mocht meemaken, al heeft hij het steeds geweten”
  PREMIUM
  Tienen/Hoegaarden

  Pastoor en ere-deken Joris Hardiquest vrijgespro­ken in fraude­schan­daal : “Spijtig dat hij het zelf niet mocht meemaken, al heeft hij het steeds geweten”

  Drie leden van het kerkbestuur van de Heilig-Hart parochie in Tienen stapten in 2014 naar het gerecht nadat ze naar eigen zeggen onregelmatigheden ontdekten in de parochiale boekhouding. De beschuldigingen waren niet min. Zonepastoor en ere-deken Joris Hardiquest werd mede beschuldigd voor het verduisteren van geld. Iets wat de man steevast ontkende. Joris overleed echter op 72-jarige leeftijd eerder dit jaar. Het proces sleepte echter aan en vorige maand werd de zaak afgesloten. De pastoor en ere-deken werd vrijgesproken over de hele lijn. “Dat laatste mag nu ook eens geweten zijn voor iedereen”, reageert zus Godelieve Hardiquest.
 3. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.