In 2020 sloot een Vavantasfiliaal haar deuren aan de Leuvensesteenweg in Boutersem.
Volledig scherm
In 2020 sloot een Vavantasfiliaal haar deuren aan de Leuvensesteenweg in Boutersem. © Bronckaerts

Handelssite Leuvensesteenweg wordt heringericht

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. TIPS. Hier leven kinderen zich uit tijdens de herfstvakantie: 8 niet te missen kampen in de regio Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  TIPS. Hier leven kinderen zich uit tijdens de herfstva­kan­tie: 8 niet te missen kampen in de regio Leuven en het Hageland

  Van 30 oktober tot en met 7 november is het weer herfstvakantie. Negen dagen lang hoeft je kroost dus niet naar school. Dat betekent dat je andere manieren zal moeten zoeken om zoon- of dochterlief bezig te houden. Wij gingen alvast op zoek naar enkele toffe herfstkampen in de regio Leuven en in het Hageland. Zoek je iets actief, zodat je oogappel al zijn energie kwijt kan? Of houdt hij of zij het liever wat rustiger? Deze herfstvakantie is er voor ieder wat wils in de regio.
 1. Comité overstromingsgebieden overhandigt ruim 4.000 euro aan getroffen school en asiel in Pepinster
  Boutersem

  Comité overstro­mings­ge­bie­den overhan­digt ruim 4.000 euro aan getroffen school en asiel in Pepinster

  In augustus organiseerde een steuncomité uit Boutersem een eetdag ten voordele van de slachtoffers van de zware watersnood in Wallonië. De leden trokken gisteren naar Pepinster en Chaudfontaine, om de opbrengst ter plaatse te gaan overhandigen aan het dierenasiel en de school die ze eerder als goed doel hadden vastgelegd. Elk van beide kreeg een cheque van een goeie 2.000 euro.
 2. Gemeente maakt werk van nieuwe toekomst als natuurgebied voor Zandgroeve Kerkom
  Boutersem

  Gemeente maakt werk van nieuwe toekomst als natuurge­bied voor Zandgroeve Kerkom

  De zandgroeve van Kerkom is door zijn bewogen geschiedenis als stortplaats een begrip in Boutersem. Een belangrijk keerpunt was het vaststellen van een gemeentelijk BPA (bijzonder plan van aanleg) in 1995, waardoor de zandgroeve niet als stortplaats voor huishoudelijk afval ingericht kon worden. Het opvullen van de oude zandgroeve loopt ondertussen op zijn einde. De volledige omgeving (ongeveer 12 hectare) moet nu aangelegd worden als natuurgebied.