Groen: "Waar blijft dat tragewegenplan?"

 1. Dit is het nieuwe - hypermoderne - gebouw van politiezone Lubbeek: “Zwaar beveiligd, bijna energie-neutraal en klantvriendelijk”
  PREMIUM
  Lubbeek/ Bierbeek / Boutersem / Holsbeek

  Dit is het nieuwe - hypermoder­ne - gebouw van politiezo­ne Lubbeek: “Zwaar beveiligd, bijna ener­gie-neu­traal en klantvrien­de­lijk”

  Volgende maand wordt het nieuwe politiekantoor in Lubbeek officieel geopend in het bijzijn van de minister, maar wij kregen al een exclusieve rondleiding in het indrukwekkende huzarenstukje. Voor een prijskaartje van 6,2 miljoen euro kan de politie nu gebruik maken van een hypermodern en zwaarbeveiligd gebouw waar klantvriendelijkheid en discretie centraal staan, met veel aandacht voor het milieu. “Een onthaal met een geautomatiseerde deur van 300 kilo, waar al het glas kogelvrij is en voorzien op oorlogsmunitie”, vertelt korpschef Walter Vranckx.
 1. De favoriete plekjes van VTM-nieuwsanker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”
  PREMIUM
  Leuven

  De favoriete plekjes van VTM-nieuwsan­ker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”

  Voorbije zomer viel Vlaanderen als een blok voor Birgit Herteleer (31) tijdens haar feilloze debuut als nieuwsanker voor VTM Nieuws. De Leuvense is journaliste in hart en nieren: in 2014 begon ze bij regionale televisiezender TV Oost, een jaar later debuteerde ze bij ROB-tv en in 2016 werd ze reporter voor VTM Nieuws. Sinds juli bestaat haar drukke werkschema uit het combineren van werken in het veld met ankeren, maar voor ons maakte Birgit nog even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in Leuven.