Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Taylor Rooney/Unsplash

Griezelen tijdens halloweentocht en -fuif in Boutersem

BoutersemVolgende zondag is het weer Halloween. In Boutersem kan je op 31 oktober dan ook volop gaan griezelen. Verschillende verenigingen in de gemeente werken mee aan een halloweentocht, met aansluitend een angstaanjagende halloweenfuif.

 1. Boze boeren met onzekere toekomst veroorzaken heel wat fileleed met tractorcolonne
  PREMIUM
  Tienen

  Boze boeren met onzekere toekomst veroorza­ken heel wat fileleed met tractorco­lon­ne

  In alle Vlaamse provincies vonden woensdag tractorenacties plaats onder de slogan #geefboerentoekomst. De onvrede in de landbouwsector is te wijten aan het uitblijven van een definitief stikstofkader. “We willen meewerken aan oplossingen, maar accepteren niet dat de overheid ons laat stikken”, zeggen Boerenbond, Ferm en Groene Kring. In Vlaams-Brabant verzamelden de boeren uit onze provincie voor een ‘stille’ optocht. Ruim 200 boeren hadden toegezegd om aan de actie deel te nemen.
 2. “De schilderijen waren er slecht aan toe.” Restauratiewerken Atelier Amber na een jaar voltooid in Sint-Hubertuskerk Wakkerzeel
  PREMIUM
  Wakkerzeel

  “De schilderij­en waren er slecht aan toe.” Restaura­tie­wer­ken Atelier Amber na een jaar voltooid in Sint-Hubertus­kerk Wakkerzeel

  Wie wel eens met de fiets vanuit Leuven naar Werchter reed herinnert zich ongetwijfeld het pittoreske gehucht Wakkerzeel. Kenmerkend is het charmante kerkje in het midden van de Haachtse deelgemeente. Weinigen weten dat dit stukje geschiedenis twee topstukken van de Leuvense schilder Pieter-Jozef Verhaegen (1728-1811) herbergt. Een ongelukkig voorval maakte een hoogdringende restauratie van beide werken nodig. Het resultaat kan op zondag 21 november worden bewonderd op de Dag van de Ambachten. Uw reporter kon alvast een kijkje nemen.