Het schoolfeest van De Notelaar had diversiteit als thema
Volledig scherm
Het schoolfeest van De Notelaar had diversiteit als thema © Lotte Torsin

Diversiteit staat centraal op schoolfeest De Notelaar

 1. De coronacijfers in Boutersem van maandag 19 oktober

  De coronacij­fers in Boutersem van maandag 19 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Boutersem, op één dag 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 15. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Boutersem op 182 te liggen. Omdat Boutersem meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. “Wie wil er nu een wijnkasteel in Frankrijk als je dit kan krijgen?” Familie Vandeurzen teelt Spaanse en Franse druiven in hartje Hageland
  PREMIUM

  “Wie wil er nu een wijnkas­teel in Frankrijk als je dit kan krijgen?” Familie Vandeurzen teelt Spaanse en Franse druiven in hartje Hageland

  Heimwee naar de Bordeaux- en Chianti-streek? Niet getreurd, ook Vlaams-Brabant mag fier zijn op haar wijnen. Met temperaturen die jaar na jaar hoger klimmen, neemt ook in onze streek het aantal druivenranken toe. Intussen zijn er tientallen wijnmakers te vinden in het Hageland. Onze reporter proeft deze zomer vijf Hagelandse wijnen en ontdekt de verhalen van de mensen achter de godendrank. Vandaag gaan we op bezoek bij Wijndomein Vandeurzen in Lubbeek. “Mijn vaders grote droom ging in vervulling in z'n eigen achtertuin”, zegt Bert Vandeurzen (38), die intussen negen wijnen op de markt heeft.
 1. Zwakke verlichting doet bromfietser met levenslang rijverbod de das om

  Zwakke verlich­ting doet bromfiet­ser met levenslang rijverbod de das om

  Een politieploeg zag dinsdag rond 17.30 uur een bromfiets rijden op Schoonaarde in Diest. Omdat die een nogal zwak achterlicht bleek te hebben, werd de 51-jarige bestuurder uit Hoegaarden aan de kant gezet. Na controle bleek de bromfiets opgedreven te zijn. De man kon ook geen rijbewijs voorleggen. Uit nazicht bleek dat hij een levenslang rijverbod had. Zijn bromfiets werd voor onbepaalde tijd geïmmobiliseerd.