Het gemeentehuis van Boutersem.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Boutersem. © Bollen

Dienst Burgerzaken blijft op dinsdag langer open

BoutersemVanaf oktober wordt het iets makkelijker om je identiteitskaart op te halen in het gemeentehuis. De dienst Burgerzaken blijft op dinsdagen namelijk open tot 19 uur. Dat wil echter niet zeggen dat je er zomaar kan binnenspringen. De inwoners moeten vooraf een afspraak maken.

 1. Na half jaar werken zijn Smidstraat en Stationsstraat éindelijk weer open, maar niet iedereen is daar even blij mee: “Mooier, dat wel. Maar gevaarlijker dan het ooit was”
  PREMIUM
  Boutersem

  Na half jaar werken zijn Smidstraat en Stations­straat éindelijk weer open, maar niet iedereen is daar even blij mee: “Mooier, dat wel. Maar gevaarlij­ker dan het ooit was”

  De Smidstraat en de Stationsstraat zijn sinds woensdagavond opnieuw opengesteld voor verkeer. Na een half jaar wegenwerken kan je dus terug van en naar het op- en afrittencomplex van de E40 tot in Boutersem aan de Leuvensesteenweg (N3) zonder omrijden langs de Expressweg in Haasrode of langs Tienen. Heel wat bewoners en handelaars zijn blij dat deze doorsteek weer mogelijk is. Vanaf het schooltje tot aan het gemeentehuis is het echter zone 30 geworden. Toch is niet iedereen even blij.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. Op huizenjacht in... Wemmel: “Je betaalt hier niet zo zeer voor het huis, maar voor de grond”
  PREMIUM
  wemmel

  Op huizen­jacht in... Wemmel: “Je betaalt hier niet zo zeer voor het huis, maar voor de grond”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week nemen vader en dochter Claude (64) en Estelle Darimont (27) van ERA KEY ONE ons mee op sleeptouw door het gegeerde Wemmel. Een bruisende gemeente met veel groen en op 7 km van hartje Brussel. Meer huizenjachten vind je in ons dossier.
 2. Bekijk vanaf nu elke dag de knotsgekke avonturen van Dag Sinterklaas in Hoegaarden
  PREMIUM
  Hoegaarden

  Bekijk vanaf nu elke dag de knotsgekke avonturen van Dag Sinter­klaas in Hoegaarden

  De Sint en zijn Roetpieten kwamen eind september al eens op vakantie in Hoegaarden. Een welverdiende vakantie was het eigenlijk, maar de Pieten, en ook de Sint, hadden af en toe wat nood aan actie. Zo namen ze enkele filmpjes op die vanaf nu tot op de verjaardag van de Sint op 6 december, iedere dag te zien zijn op sociale media. Leuk detail: elke aflevering duikt er wel een BH (bekende Hoegaardier of een BV (bekende Vlaming) in op.