Het schepencollege van Boutersem samen met de dragers van de reuzen en de vzw ‘Reusvriendelijke Gemeente’.
Volledig scherm
Het schepencollege van Boutersem samen met de dragers van de reuzen en de vzw ‘Reusvriendelijke Gemeente’. © RV

Boutersem wordt ‘Reusvriendelijke Gemeente’

Robbe, Nana, Balder en Lander, de vier reuzen van Boutersem, geven de gemeente extra bekendheid. Op de Dag van het Park kreeg de gemeente dan ook het label ‘Reusvriendelijke Gemeente’.

 1. Wolvenman Jan Loos wil snel maatregelen om wolven te beschermen: “Je gelooft amper wat ze die beesten allemaal al hebben aangedaan”
  PREMIUM

  Wolvenman Jan Loos wil snel maatrege­len om wolven te beschermen: “Je gelooft amper wat ze die beesten allemaal al hebben aangedaan”

  Wolvenman Jan Loos uit Boutersem had het vrijdag druk want aan de N74 in Hechtel-Eksel is een dode wolf teruggevonden. Het dier is wellicht ‘s nachts doodgereden. De kans is groot dat het om één van de welpen van Noëlla en August gaat. Wij hadden ‘s ochtends met hem afgesproken voor een interview, want Jan schreef zopas een boek over de dieren, maar wanneer het om wolven gaat vergeet hij duidelijk alles en staan we voor een gesloten deur. “Sorry hoor, helemaal vergeten om jou te verwittigen. Ik kreeg het nieuws rond zeven uur en sindsdien stond mijn gsm roodgloeiend”. Jan is dan ook een kenner, dat blijkt ook wanneer we hem tegen de avond aan toch kunnen spreken.
 2. De coronacijfers in Boutersem van zondag 4 oktober

  De coronacij­fers in Boutersem van zondag 4 oktober

  In Boutersem zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 10 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Boutersem op 121 te liggen. Omdat Boutersem meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 3. Stamceltransplantatie mislukt bij Jolien (21): “Ze is zo dapper, maar in februari is het de laatste kans”
  PREMIUM

  Stamcel­trans­plan­ta­tie mislukt bij Jolien (21): “Ze is zo dapper, maar in februari is het de laatste kans”

  Jolien Rayen (21) uit Herentals kreeg afgelopen week een zoveelste opdoffer te verwerken. De vrouw lijdt aan een zeldzame bloedziekte en recent kreeg ze een noodzakelijke stamceltransplantie maar haar lichaam stootte intussen het donormateriaal af. Een tweede en laatste poging staat gepland in februari 2021 en dan is het erop of eronder. “Dit kraakt een mens, het is voor ons beiden heel zwaar maar gelukkig is Jolien een dappere vrouw”, zegt mama Kizi.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement