Illustratiebeeld-Tijdens de nacht van de duisternis kan je sterren kijken.
Volledig scherm
Illustratiebeeld-Tijdens de nacht van de duisternis kan je sterren kijken. © Bollen

Boutersem doet het licht uit op zaterdag 9 oktober

BoutersemOp zaterdag 9 oktober worden her en der in Vlaanderen de openbare lichten gedoofd. Op deze avond staat de problematiek van lichthinder centraal. Waarom? Omdat er al genoeg licht is, maar ook omdat het de ideale gelegenheid biedt om eropuit te trekken, en om eens naar de prachtige sterrenhemel te kijken - zonder lichthinder.

 1. Na zoveelste fietsdiefstal aan station Vertrijk start Anneleen petitie : "Tijd dat gemeente en NMBS iets onderneemt”
  PREMIUM
  Boutersem

  Na zoveelste fietsdief­stal aan station Vertrijk start Anneleen petitie : "Tijd dat gemeente en NMBS iets onderneemt”

  Anneleen Winnelinckx uit Willebringen bij Boutersem neemt spoort bijna dagelijks naar haar werk in Mechelen. Zeker nu met de wegenwerken in Boutersem, neemt ze haar fiets om naar het station in Vertrijk te gaan. Haar tweewieler legt ze stevig met meerdere én stevige sloten aan de ketting. “Toch is het ‘s avonds telkens hopen dat je fiets er nog staat zodat je thuis raakt. Deze week alleen al werden er drie fietsen gestolen. Los van het vele vandalisme dan nog” zucht de dame die een online-petitie begon om de gemeente en de NMBS eens wakker te schudden.
 2. Van Norbertijnen in Aarschot tot Will Tura in Kampenhout: zeven toptentoonstellingen in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Norbertij­nen in Aarschot tot Will Tura in Kampenhout: zeven toptentoon­stel­lin­gen in Leuven en het Hageland

  Wie in de laatste weken van het jaar nog wat cultuur wil opsnuiven, komt zeker aan zijn trekken in de regio Leuven en het Hageland. Er zijn heel wat lokale en zelfs nationale expo’s. Wij gingen op zoek naar 7 toptentoonstellingen die zeker een bezoekje waard zijn. Wil je de geschiedenis proeven in Diest of Aarschot? Of wil je liever kennismaken met nieuw werk van plaatselijke kunstenaars in Haacht of Tremelo? Laat je inspireren door onze tips.