Buurtbewoners zien het project van 56 extra woningen in hun achtertuin en straat niet echt zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoners zien het project van 56 extra woningen in hun achtertuin en straat niet echt zitten. © Bollen

Bewoners Nieuwstraat zien komst van 56 extra woningen niet zitten: “Velen van ons gaan uitzicht hebben op een bakstenen muur in plaats van op groene velden”

BoutersemIn de Nieuwstraat in Boutersem is het landelijk wonen. Hier hebben de huizen nog een ‘echte’ tuin en men kan er genieten van het mooie landschap. Toch zijn de inwoners er bezorgd, want er is een aanvraag ingediend om drie woningen met de grond gelijk te maken om plaats te maken voor liefst 56 kavels met wooneenheid. “De leefbaarheid in de buurt wordt gehypothekeerd”, klinkt het.

 1. Marie (12) is een van de 50 leerlingen die nog geen plaats vond op middelbare school: “Ondanks digitaal aanmeldsysteem geen vooruitzicht”
  PREMIUM
  Leuven/Bierbeek
  1

  Marie (12) is een van de 50 leerlingen die nog geen plaats vond op middelbare school: “Ondanks digitaal aanmeldsys­teem geen vooruit­zicht”

  Deze week verschenen de triomfantelijke resultaten van het digitale aanmeldsysteem voor kinderen die de overstap naar het middelbaar maken. Gedaan met kamperen, want 98 procent van de in totaal 2.135 Leuvense jongeren kreeg een plaats in een van hun twee voorkeurscholen. Voor een vijftigtal gedupeerden was de uitslag minder positief. Marie (12) is een van hen. “Ik zal wel een school krijgen zeker? Dat moet wel.”
 2. Van kantklossen in Diest tot een bezoek aan het gerechtsgebouw: 7 leerrijke uitstappen in Leuven en het Hageland tijdens Erfgoeddag
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van kantklos­sen in Diest tot een bezoek aan het gerechtsge­bouw: 7 leerrijke uitstappen in Leuven en het Hageland tijdens Erfgoeddag

  Op 24 april is het Erfgoeddag. Dan kan je in heel Vlaanderen naar allerlei tentoonstellingen, workshops en demonstraties die je laten kennismaken met ons erfgoed. Dit jaar is het thema ‘Erfgoeddag maakt school’, maar onze redactie ging op zoek naar de buitenbeentjes in het aanbod. Van de schoolboeken aan de Oude Universiteit tot recepten uit lang vervlogen tijden in Landen: bij deze zeven activiteiten in Leuven en het Hageland moet je zaterdag zeker eens langsgaan.