Ongeveer 1 kind op 5 testte positief.
Volledig scherm
Ongeveer 1 kind op 5 testte positief. © bollen

Besmettingen in schooltjes hoger dan gehoopt, maar lager dan gevreesd

BoutersemNadat de Gemeentelijke Basisschool en Go ! De Notelaar eerder deze week gesloten werden tot en met vrijdag 10 december, organiseerde de gemeente Boutersem op donderdag 2 december een collectieve test voor lagereschoolkinderen. Sommigen gaven er de voorkeur aan zich privé te laten testen.

 1. Vrij inloopmoment enkel voor 18-plussers uit de gemeentes verbonden aan het vaccinatiecentrum
  Tienen/Hoegaarden/Boutersem/Glabbeek/Kortenaken

  Vrij inloopmo­ment enkel voor 18-plus­sers uit de gemeentes verbonden aan het vaccinatie­cen­trum

  Het vaccinatiecentrum in Tienen organiseert dinsdag 11 januari een vrij inloopmoment voor iedere 18-plusser die zijn boostervaccin wil; ook al heb je reeds je uitnodiging ontvangen. Dit is echter enkel voor inwoners van de gemeenten verbonden aan het vaccinatiecentrum aan de Goossensvest : Tienen, Hoegaarden, Boutersem, Glabbeek en Kortenaken dus.
 2. Ratten en muizen op je erf of in je buurt ?: “Verwittig de rattenvanger van Boutersem!”
  Boutersem

  Ratten en muizen op je erf of in je buurt ?: “Verwittig de rattenvan­ger van Boutersem!”

  De gemeente Boutersem schakelt een professionele rattenvanger in. Mensen die met een plaag van dit ongedierte in hun buurt ziteen, kunnen hierop beroep doen. Al kan je uiteraard ook maatregelen nemen om dit te voorkomen. “Ik ben verheugd dat de rattenplaag in Boutersem duurzaam wordt aangepakt door de gemeente. Dat is nodig om deze plaag in te dijken. En zo zorgen we voor ieders welzijn”, reageert Schepen van Landbouw Bart Dusart.