In deze afgelegen hoeve wilde de VZW-dierenasiel Tienen een hondenasiel voor maximum 25 honden onderbrengen.
Volledig scherm
PREMIUM
In deze afgelegen hoeve wilde de VZW-dierenasiel Tienen een hondenasiel voor maximum 25 honden onderbrengen. © Kristien Bollen

Aanvraag vergunning voor dierenasiel Willebringen geweigerd

Boutersem/TienenHet dierenasiel in Willebringen komt er niet. Dat is beslist na een stemming bij het schepencollege. Vier personen stemden tegen, eentje was voor. 

 1. Vaccinatiecentrum prikt morgen en volgende week zonder afspraak: “Alles op alles om groepsimmuniteit én herwonnen vrijheid te bereiken”
  PREMIUM
  Tienen/Boutersem/Hoegaarden/Glabbeek.Kortenaken

  Vaccinatie­cen­trum prikt morgen en volgende week zonder afspraak: “Alles op alles om groepsimmu­ni­teit én herwonnen vrijheid te bereiken”

  De trein in het vaccinatiecentrum aan de Goossensvest in Tienen dendert voort. Hoewel intussen al meer dan 90 procent van de meerderjarige bevolking een eerste prik heeft gekregen en iets meer dan 60 procent een tweede, zet het centrum nu werkelijk alles op alles. Iedereen ouder dan 18 die om welke reden dan ook de boot gemist heeft, twijfelde of weigerde, kan er op vrijdag 23 juli en op donderdag 29 juli terecht voor één prik van het J&J vaccin. “Die paar procentjes extra kunnen nog een verschil maken”, zegt Stefan Martens, coördinator van het vaccinatiecentrum.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Lubbeek stapt mee in fietspadproject Butschovestraat in Glabbeek zodat er nieuwe fietspaden komen tot aan de Aarschotsesteenweg in Binkom
  Glabbeek/Lubbeek

  Lubbeek stapt mee in fietspad­pro­ject Butscho­vestraat in Glabbeek zodat er nieuwe fietspaden komen tot aan de Aarschotse­steen­weg in Binkom

  De gemeente Glabbeek gaat tegen 2025 haar functioneel lokaal fietsroutenetwerk realiseren door de aanleg van nieuwe fietspaden in maar liefst tien straten. In een gedeelte van de Butschovestraat in deelgemeente Attenrode-Wever werden er in 2019 al nieuwe fietspaden aangelegd. In 2024 gaat de gemeente Glabbeek de fietspaden in de Butschovestraat volledig vernieuwen tot aan de grens met Binkom.