1. RESTOTIP. Vegan streetfood uit Turkije van Cheekofte & Wraps: “Je kan het de Turkse versie van steak tartaar noemen”
  PREMIUM
  Leuven

  RESTOTIP. Vegan streetfood uit Turkije van Cheekofte & Wraps: “Je kan het de Turkse versie van steak tartaar noemen”

  Cheekofte & Wraps in de Diestsestraat laat de Leuvenaars kennismaken met het populaire streetfood uit Turkije. Zaakvoerder Ilker Taskiran (46) maakt de veganistische cheekofte zelf en heeft een uitgebreid assortiment aan wraps, groenten en dressings om de maaltijd compleet te maken. “We hebben de indruk dat we geliefd zijn bij de Leuvenaars en daar kunnen we enkel maar heel dankbaar om zijn”, vertelt Ilker.
 2. Van The Shop tot Royal Things: dankzij deze 7 winkels in Leuven en het Hageland wordt het thuis een kerstparadijs
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van The Shop tot Royal Things: dankzij deze 7 winkels in Leuven en het Hageland wordt het thuis een kerstpara­dijs

  Kerst staat voor de deur en dus duiken in allerlei winkels weer ontelbare kerstspullen op. Sommige van die zaken ondergaan nu een ware metamorfose. Wij gingen op zoek naar zeven zaken in Leuven en het Hageland waar de kerstperiode letterlijk en figuurlijk hoogdagen zijn. Van een bloemenzaak in Herent tot een interieurwinkel in Diest: hier zit je goed om de kerstsfeer in huis te halen.
 1. Duizendste klas beleeft onvergetelijke dag bij Villa Pila, het interactieve bezoekerscentrum van Bebat
  Tienen

  Duizendste klas beleeft onvergete­lij­ke dag bij Villa Pila, het interactie­ve bezoekers­cen­trum van Bebat

  Vandaag verwelkomde Bebat de duizendste klas in haar interactief bezoekerscentrum, Villa Pila. Daar wordt elke dag een nieuwe groep leerlingen ondergedompeld in de wondere wereld van de batterij. Sinds de start van Villa Pila 12 jaar geleden kregen al zo’n 30.500 kinderen de kans om er op een ludieke manier alles over batterijen te ontdekken. Hoe lang bestaan ze al en hoeveel soorten zijn er? Hoe worden ze gerecycleerd? Geen enkele vraag blijft er onbeantwoord. Met deze bezoeken wil Bebat kinderen meenemen in haar verhaal en hen inspireren om hun steentje bij te dragen aan het inzamel- en recyclageproces. Ook de burgemeester van Tienen, Katrien Partyka, was aanwezig zijn bij Villa Pila om deze feestelijke gebeurtenis bij te wonen.
 1. Blauw Wit Tienen ijvert voor betere bereikbaarheid ‘Parking centrum’: “Maak tien meter straat tweerichting, en het is opgelost”
  Tienen

  Blauw Wit Tienen ijvert voor betere bereikbaar­heid ‘Parking centrum’: “Maak tien meter straat tweerich­ting, en het is opgelost”

  Enkele decennia geleden stond de Leuvensestraat van Tienen nog op het Monopolyspel in België. De grandeur van toen mag dan wel verdwenen zijn, maar deze straat is en blijft een belangrijke handelsader in de suikerstad. Maar daar met de wagen raken én ook nog eens een parkeerplaatsje vinden is een niet zo makkelijke opdracht. Hoewel de troeven er zijn. Juist op die troeven wil Blauw Wit Tienen inzetten om Tienen toch nog meer op de kaart te zetten.
 2. Lubbeek steekt met koesterweek ouders die met zwangerschapsverlies te maken kregen hart onder de riem
  Lubbeek

  Lubbeek steekt met koester­week ouders die met zwanger­schaps­ver­lies te maken kregen hart onder de riem

  Op 11 december, wereldlichtjesdag, begint de koesterweek. Deze periode wil ouders die met zwangerschapsverlies te maken kregen een hart onder de riem steken en dit jaar neemt ook Lubbeek deel. “Ongeveer 1 op de 10 zwangerschappen eindigt in een miskraam,” weet schepen van welzijn Hugo Simoens “Het hoeft dus absoluut geen taboe te zijn. Integendeel, door het onderwerp bespreekbaar te maken kunnen we mensen laten voelen dat ze niet alleen staan met hun verdriet en steken we hen een hart onder de riem.”
 1. Politiezone Getevallei analyseert haar cijfers: “Een verontrustende vaststelling is de stijging van het aantal ongevallen met vluchtmisdrijf”
  PREMIUM
  Tienen/Hoegaarden/Landen/Linter/Zoutleeuw

  Politiezo­ne Getevallei analyseert haar cijfers: “Een verontrus­ten­de vaststel­ling is de stijging van het aantal ongevallen met vluchtmis­drijf”

  Tijdens de zonale veiligheidsraad van de politiezone Getevallei werden de criminaliteitscijfers uitgebreid toegelicht. Zo dalen de inbrakencijfers helaas niet verder en stijgt het aantal verkeersongevallen met lichamelijk letsel. Dat is volgens de zone te wijten aan het feit dat mensen zich sinds de pandemie vaker verplaatsen met een elektrische step, speedpedelec of é-bike.
 2. “Drummer Lars Ulrich nodigde ons persoonlijk uit voor een show van Metallica”: Leuvense post-hardcoreband Brutus gooit hoge ogen in binnen- en buitenland
  PREMIUM
  Leuven

  “Drummer Lars Ulrich nodigde ons persoon­lijk uit voor een show van Metallica”: Leuvense post-hardcore­band Brutus gooit hoge ogen in binnen- en buitenland

  “We dachten dat we nooit buiten Leuven zouden optreden…” Aan het woord is het triumviraat achter post-hardcoreband Brutus: Stefanie Mannaerts (zang/drum), Stijn Vanhoegaarden (gitaar) en Peter Mulders (basgitaar). Ze vergisten zich feestelijk, want zopas keerden ze terug uit het Verenigd Koninkrijk, waar ze een quasi uitverkochte tournee afwerkten na twee jaar coronastilte. “Ja, Brutus heeft dit jaar Metallica van de troon gestoten in De Zwaarste Lijst, maar dat hebben wij niet gedaan. Onze fans hebben dat gedaan”, klinkt het behoorlijk bescheiden.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Kerstkoning Christoff komt naar Tienen
  Tienen

  Kerstko­ning Christoff komt naar Tienen

  Samen met zijn muzikanten en het jeugdkoor Scaletta komt Christoff op 21 december naar Tienen met zijn ‘Kerst met Christoff’-tournee. Met bijna 100.000 bezoekers, groeide Christoff de voorbije jaren uit tot de ‘kerstkoning van Vlaanderen’. “Net als voor mij, zijn deze kerstconcerten ook bij het publiek uitgegroeid tot een vaste afspraak. Wat ik na afloop vaak hoor is dat de mensen genieten van de muzikale mix van kerstklassiekers en liedjes waarin een mooie boodschap zit. ‘Glorie Hallelujah’, ‘Witte Kerstmis’, het ‘Onze Vader’ en ‘Kleine trommelaar’ zijn dé absolute smaakmakers die ook dit jaar niet ontbreken op het lijstje dat we jaarlijks aanvullen met enkele muzikale verrassingen die perfect passen. Ik kijk er nu al naar uit”, zegt Christoff enthousiast.