De August Van Putlei in Borsbeek.
Volledig scherm
De August Van Putlei in Borsbeek. © Benoit De Freine

Telramen moeten impact nieuwe fietsstraat op dagelijks verkeer meten

BorsbeekDe August van Putlei zal dit jaar nog een fietsstraat worden. Dat betekent dat fietsers over de hele breedte van de rijweg mogen fietsen en dat automobilisten de fietsers niet mogen inhalen. Om de impact op het verkeer te monitoren zal de gemeente telramen inzetten.

 1. Nood aan nieuwe hobby in deze coronatijden? Schets eens een halfnaakt model of burlesk-performer vanachter je laptop
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Nood aan nieuwe hobby in deze coronatij­den? Schets eens een halfnaakt model of bur­lesk-performer vanachter je laptop

  Wie tijdens de voorbije twee lockdowns al genoeg gelopen, gefietst, getuinierd of bananenbrood gebakken heeft, kan misschien aan het tekenen slaan. Florence ‘Flo’ Agrati (37) verzamelde vanuit Antwerpen tekenaars en schilders van over de hele wereld voor haar project ‘Dr. Sketchy’s Belgium’ waarbij burleske en ietwat pikante artiesten voor model spelen. “Van hoelahoep-spelers en cabaretiers tot drag queens en acrobaten van internationale modeshows.
 2. Provincie Antwerpen ziet ze vliegen: 131 meldingen van ufo’s in 2020
  Provincie Antwerpen

  Provincie Antwerpen ziet ze vliegen: 131 meldingen van ufo’s in 2020

  Het Belgisch ufo-meldpunt kreeg vorig jaar een recordaantal meldingen binnen. Er waren 446 meldingen, een stijging met 64 procent ten opzichte van 2019. Vooral in maart en april waren er veel meldingen, wat volgens het meldpunt verklaard kan worden door de lockdown, de heldere weersomstandigheden en de lanceringen van Starlink-satellieten van SpaceX. De meeste meldingen kwamen uit de provincie Antwerpen.
 1. Op huizenjacht in... Kalmthout: “Deze gemeente heeft alles te bieden: natuur, gezelligheid, openbaar vervoer en veel open ruimte”
  PREMIUM
  Kalmthout

  Op huizen­jacht in... Kalmthout: “Deze gemeente heeft alles te bieden: natuur, gezellig­heid, openbaar vervoer en veel open ruimte”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week in elke provincie op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week in Antwerpen: Kalmthout, een oase van groen met hét natuurgebied van Vlaanderen als ideale uitlaatklep voor liefhebbers van de natuur. Wij hadden een gesprek met Nerena Ruinemans van Claessens Makelaars.
 1. Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?
  Play

  Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?

 2. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit