loodsen in Fort 3
Volledig scherm
loodsen in Fort 3

Hulp gevraagd voor nieuwe inrichting Fort 3 tijdens Denkavond

Dit najaar start de restauratie van de linker-zijcaponnière van het fort en het gemeentebestuur bereidt er de bouw van de Academia voor. Maar het bestuur wil meer en vraagt de inwoners om hulp bij het uitwerken van de hele historische site tot een recreatieve zone tijdens een denkavond.

 1. Daling van aantal besmettingen in Borsbeek op zondag 18 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Borsbeek op zondag 18 oktober

  In Borsbeek zijn er op één dag 7 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 8. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 47 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Borsbeek op 429 te liggen. Omdat Borsbeek meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Premier De Croo bezoekt Universitair Ziekenhuis Antwerpen: “Wat ik meeneem naar het beleid? Sneltesten”
  ANTWERPEN/EDEGEM

  Premier De Croo bezoekt Universi­tair Ziekenhuis Antwerpen: “Wat ik meeneem naar het beleid? Sneltesten”

  Voor het eerst sinds midden mei bezoekt een premier van dit land nog eens een universitair ziekenhuis. Alexander De Croo (Open Vld) en volksgezondheidsminister Frank Vandenbroucke (sp.a) passeerden woensdag naast Brussel ook in Antwerpen voor een werkbezoek. “Bewonderenswaardig hoe het zorgpersoneel gemotiveerd blijft én creatieve oplossingen blijft zoeken.”
 1. De coronacijfers in Borsbeek van maandag 5 oktober

  De coronacij­fers in Borsbeek van maandag 5 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Borsbeek minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 17. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Borsbeek op 155 te liggen. Omdat Borsbeek meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Daling van aantal besmettingen in Borsbeek op maandag 12 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Borsbeek op maandag 12 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Borsbeek, op één dag 6 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 7. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 35. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Borsbeek op 320 te liggen. Omdat Borsbeek meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.