Links: het dorpscentrum van Borsbeek, rechts: het pamflet van een boze inwoner
Volledig scherm
PREMIUM
Links: het dorpscentrum van Borsbeek, rechts: het pamflet van een boze inwoner © De Freine/RV

Gesprekken tussen Borsbeek en Antwerpen over mogelijke fusie: “We stuiten op de grenzen van het financiële”

Antwerpen/BorsbeekEr hebben gesprekken plaatsgevonden over een mogelijke fusie tussen de gemeente Borsbeek en de stad Antwerpen. En dat is kennelijk niet naar de zin van iedereen. Bij tal van Borsbekenaars viel deze week een pamflet in de bus. “Heeft u het al gehoord? Onze gemeente Borsbeek staat te koop.”

  1. Reinhilde Decleir en Borgerhoutse Reuzenstoet winnen Vlaamse cultuurprijzen Ultimas: “Beiden zorgen voor ongeziene sociale verbinding in de stad”
    ANTWERPEN

    Reinhilde Decleir en Borgerhout­se Reuzen­stoet winnen Vlaamse cultuur­prij­zen Ultimas: “Beiden zorgen voor ongeziene sociale verbinding in de stad”

    De Ultimas of Vlaamse cultuurprijzen werden dinsdagavond uitgereikt in deSingel aan dertien laureaten, als erkenning voor hun verdienste in de socio-culturele sector. Voor Antwerpen won de Borgerhoutse Reuzenstoet in de categorie erfgoed en - hoe kan het ook anders - Reinhilde Decleir ontving de Ultima voor Algemene Culturele Verdienste. “Haar loopbaan liep samen met elk artistiek hoogtepunt van het Vlaams theater van de voorbije vier decennia.”