Wilfried Goossens maakt houten dierenbeelden om de omgeving van het Fort wat op te vrolijken.
Volledig scherm
Wilfried Goossens maakt houten dierenbeelden om de omgeving van het Fort wat op te vrolijken. © Benoit De Freine

Fort in Borsbeek heeft nieuwe bewoners (met dank aan kunstenaar)

Wie al eens wandelt door het Fort in Borsbeek, zal ze misschien al gezien hebben: de bever, eekhoorn en het konijn. Stil zitten ze voor zich uit te staren op een houten paal. Je kan ze naderen, fotograferen en misschien zelfs aaien zonder dat ze ook maar een krimp geven. Het gaat om drie nieuwe kunstwerken van Wilfried Goossens. Hij maakte de dieren uit hout. “Zomaar, omdat het leuk is om te doen en omdat het mooi is”, lacht hij.

 1. De coronacijfers in Borsbeek van woensdag 14 oktober

  De coronacij­fers in Borsbeek van woensdag 14 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Borsbeek minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 34. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Borsbeek op 311 te liggen. Omdat Borsbeek meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Karen Damen stelt jungle in Antwerps kinderziekenhuis voor: “Het helpt de kinderen bij het genezingsproces”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/KONTICH

  Karen Damen stelt jungle in Antwerps kinderzie­ken­huis voor: “Het helpt de kinderen bij het genezings­pro­ces”

  Olifanten, leeuwen en giraffen. De gangen en kamers van het Koningin Paola Kinderziekenhuis in Antwerpen zien er voortaan uit als een jungle. Lotti Walters uit Kontich, die haar zoontje Ferre (6) verloor aan kanker, richtte de vzw ‘With love by Ferre’ op om de steriele ziekenhuissfeer aangenamer te maken voor kinderen. Karen Damen, meter van de vzw, kwam het oerwoud vrijdagmiddag mee openen. “Er heeft er eentje goedkeurend meegekeken van hierboven.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement