Het incident vond plaats in de Hulgenrodestraat. Een kraan van een betonmixer raakte een hoogspanningskabel, waardoor de stroom in de omgeving uitviel.
Volledig scherm
Het incident vond plaats in de Hulgenrodestraat. Een kraan van een betonmixer raakte een hoogspanningskabel, waardoor de stroom in de omgeving uitviel. © Marc De Roeck

Elektriciteitspanne in Borsbeek nadat kraan hoogspanningskabel raakt: “Had hij in zijn cabine gezeten, was hij nu dood”

BorsbeekIn de Hulgenrodestraat in Borsbeek heeft een kraan van een betonmixer een hoogspanningskabel geraakt met een stroompanne in de omgeving tot gevolg. Er zijn geen gewonden, maar de omliggende buurt zat een paar uur zonder elektriciteit. Een enkel huis in de Broekstraat is door een brand in een bijgebouw - veroorzaakt door de kortsluiting - onbewoonbaar verklaard. De omgeving is vrijgegeven en er was weinig verkeershinder door het voorval.

 1. Nieuwe uitvaartonderneming De Cirkel wil ook focus leggen op zorg en ondersteuning na de uitvaart
  Borsbeek

  Nieuwe uitvaarton­der­ne­ming De Cirkel wil ook focus leggen op zorg en ondersteu­ning na de uitvaart

  Met ruim twintig jaar ervaring moet je het vak van begrafenisondernemer niet meer leren aan Wim Charpentier (48). Nu besloot hij zelf een zaak te starten. Uit liefde voor het vak maar vooral omdat hij nu zijn eigen accenten kan leggen. “Ik stootte tijdens mijn loopbaan vaak tegen een muur op vlak van familiebegeleiding. Dat stoorde me. Nu kan ik me volledig focussen op de familie zoals ik vind dat dat hoort.”
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees