Het incident vond plaats in de Hulgenrodestraat. Een kraan van een betonmixer raakte een hoogspanningskabel, waardoor de stroom in de omgeving uitviel.
Volledig scherm
Het incident vond plaats in de Hulgenrodestraat. Een kraan van een betonmixer raakte een hoogspanningskabel, waardoor de stroom in de omgeving uitviel. © Marc De Roeck

Elektriciteitspanne in Borsbeek nadat kraan hoogspanningskabel raakt: “Had hij in zijn cabine gezeten, was hij nu dood”

BorsbeekIn de Hulgenrodestraat in Borsbeek heeft een kraan van een betonmixer een hoogspanningskabel geraakt met een stroompanne in de omgeving tot gevolg. Er zijn geen gewonden, maar de omliggende buurt zat een paar uur zonder elektriciteit. Een enkel huis in de Broekstraat is door een brand in een bijgebouw - veroorzaakt door de kortsluiting - onbewoonbaar verklaard. De omgeving is vrijgegeven en er was weinig verkeershinder door het voorval.

 1. #FitnessOpenNow voert opnieuw actie aan overheidsgebouwen en mediabedrijven: “Fitnessen is niet gevaarlijk, het rédt juist mensenlevens”
  ANTWERPEN/BRUSSEL

  #FitnessO­pen­Now voert opnieuw actie aan overheids­ge­bou­wen en mediabe­drij­ven: “Fitnessen is niet gevaarlijk, het rédt juist mensenle­vens”

  Het collectief #FitnessOpenNow is het beu. Na de actie van vorige week waar 128 fitnessclubs aan deelnamen stond de sector donderdagochtend opnieuw op zijn achterste poten. Met spandoeken trokken ze naar strategische hotspots in Brussel en Antwerpen zoals treinstations, overheidsgebouwen, bekende pleinen en mediabedrijven. “Fitness is veilig, fitness redt mensenlevens.”
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis