Het pand aan de Karel Soetelaan werd een zestal keer beschoten. Volgens een buurtbewoner scheurde daarna een auto in volle vaart weg.
Volledig scherm
Het pand aan de Karel Soetelaan werd een zestal keer beschoten. Volgens een buurtbewoner scheurde daarna een auto in volle vaart weg. © JVDS

Drugsmilieu neemt wraak op aanslagpleger. Woning in Borsbeek zes keer beschoten: “Mijn vrouw hoorde schoten en daarna reed een auto in volle vaart weg.”

Borsbeek/DeurneEen woning in de Karel Soetelaan in Borsbeek is in de nacht van dinsdag op woensdag beschoten met een vuurwapen. Daarbij vielen geen gewonden, maar een link met het drugsmilieu wordt wel onderzocht. Volgens onze informatie is het slachtoffer dat in het beschoten huis woont zelf een bekende in enkele drugsdossiers, evenals verdachte in het onderzoek naar een granaataanslag op de voormalige dansschool Roels aan de Boterlaarbaan in Deurne.

 1. De terugkeer van de verzoekjes: dj’s draaien wat het publiek vraagt op allereerste Singletjesnacht. “Feestvierders mogen gerust in ons oor komen brullen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  De terugkeer van de verzoekjes: dj’s draaien wat het publiek vraagt op allereer­ste Singletjes­nacht. “Feestvier­ders mogen gerust in ons oor komen brullen”

  “Hey deejay, ik heb een oogje op iemand, wil je de Kuskesdans nog eens draaien?” Of hoe je je met één quote op een feest uit de jaren stillekes waant. Het is het concept van de allereerste ‘Singeltjesnacht’ eind deze maand in verborgen parel Het Leienpaleis. “Een hedendaagse deejay voelt zich te goed om verzoekjes te aanvaarden, daar doen wij niet meer aan mee.”
 2. ‘Burgers voor Borsbeek’ vraagt volksreferendum voor fusie met Antwerpen: “Maar daar hebben we de mankracht niet voor”
  PREMIUM
  Borsbeek/Antwerpen

  ‘Burgers voor Borsbeek’ vraagt volksrefe­ren­dum voor fusie met Antwerpen: “Maar daar hebben we de mankracht niet voor”

  Een drukke opkomst woensdagavond op het infomoment over de fusie tussen Antwerpen en Borsbeek in het vernieuwde ontmoetingscentrum Tirolerhof. De recent opgerichte burgerbeweging ‘Burgers voor Borsbeek’ stationeerde er zich “in de hoop Borsbeek wakker te krijgen”. Burgemeester Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) houdt vol dat een fusie met de grootstad voordelig is voor de gemeente: “Ik ben diegene die het meeste verlies lijd.”