Illustratie wegenwerken
Volledig scherm
Illustratie wegenwerken © rv

Willem de Blockstraat wordt afgesloten voor werken

BornemDe Willem de Blockstraat in Wintam (Bornem) wordt op vrijdag 3 februari afgesloten voor werken.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Advocaat van opgepakte Syriër (38) uit Willebroek ontkent betrokkenheid bij IS: “Hij ging lopen, net toen IS aan winnende hand was”
  PREMIUM

  Advocaat van opgepakte Syriër (38) uit Willebroek ontkent betrokken­heid bij IS: “Hij ging lopen, net toen IS aan winnende hand was”

  “Mijn cliënt was eerder een target dan een bondgenoot van IS.” Dat zegt de advocaat van de 38-jarige E.M. uit Syrië die vorig week in Willebroek werd opgepakt op verdenking van oorlogsmisdaden en deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie. De man zit momenteel in de gevangenis, maar zijn advocaat tekende al beroep aan. “We moeten hem uit de gevangenis krijgen. Al is die opsluiting voor hem nog niet het ergste.”
  Willebroek
 2. “Hierdoor kunnen we met een gerust gevoel op vakantie vertrekken”: Politie organiseert weegactie voor kampeerders
  PREMIUM

  “Hierdoor kunnen we met een gerust gevoel op vakantie vertrekken”: Politie organi­seert weegactie voor kampeer­ders

  Kampeerders die tijdens de Paasvakantie eropuit willen trekken met hun motorhome of caravan konden zaterdag terecht op de Carpoolparking in Breendonk. Daar konden ze hun voertuig preventief laten wegen. “Het geeft me een relaxter gevoel”, klonk het. Een PV kregen ze niet, wel werden eigenaars met een te zwaar voertuig naar huis gestuurd met enkele tips en tricks.
  Bornem