Goedele De Clerck brengt kerstdecoratie aan.
Volledig scherm
Goedele De Clerck brengt kerstdecoratie aan. © Foto Legreve

'Warmste huis' bundelt acties in Boomstraat

BORNEMBornem verzamelt de activiteiten naar aanleiding van de feestdagen én zo veel mogelijk liefdadigheidsacties voor de 'Warmste week' van Studio Brussel op één locatie. Het 'Warmste huis' van Bornem opent vandaag vrijdag 1 december de deuren in de Boomstraat 37.

 1. De coronacijfers in Bornem van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Bornem van dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Bornem, op één dag 6 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 49. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Bornem komt dat getal nu op 229 te liggen. Bornem heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Handelaars kopen duizend paraplu’s om klanten droog te houden
  Mechelen

  Handelaars kopen duizend paraplu’s om klanten droog te houden

  Handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken heeft duizend gele en rode paraplu’s aangekocht om te verdelen onder de handelaars van het kernwinkelgebied. Zij kunnen de regenschermen bij regenweer ter beschikking stellen van hun klanten die buiten staan te wachten. Het gaat om een investering van 4.000 euro. “Ondanks de moeilijke periode voor de handelaars, blijft Mechelen MeeMaken de schwung erin houden”, stelt Economieschepen Greet Geypen vast.