Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © kos

Vriendinnen gaan samen op dievenpad en plegen reeks winkeldiefstallen

BornemTwee vriendinnen stonden vandaag terecht voor een reeks diefstallen. Die pleegden ze in verschillende winkels in Bornem en Puurs-Sint-Amands. Ze gingen er onder meer vandoor met handtassen, zonnebrillen, juwelen en schoenen. Er werden celstraffen gevorderd van zes en acht maanden.

 1. Stad verlengt promotiecampagne voor elektrisch rijden

  Stad verlengt promotie­cam­pag­ne voor elektrisch rijden

  Stad Mechelen verlengt de promotiecampagne die Cambio-gebruikers ertoe moet aanzette om voor een elektrische deelwagen te kiezen. Sinds juli maakten honderd Mechelaars daar gebruik van en kregen ze 10 euro korting bij hun eerste rit. “Deze eerste proefrit bleek een cruciale duw in de rug voor toekomstig gebruik”, verklaart schepen van Mobiliteit Vicky Vanmarcke de verlenging met ruim een jaar. In geen enkele Vlaamse stad worden meer elektrische wagens aangeboden dan in Mechelen. Naast cambio biedt ook BattMobility elektrische deelmobiliteit aan.
 2. Containerparken in regio Zuid worden volgend jaar duurder: “Kosten voor afvalverwerking zijn flink gestegen”
  PREMIUM
  Regio

  Container­par­ken in regio Zuid worden volgend jaar duurder: “Kosten voor afvalver­wer­king zijn flink gestegen”

  De recyclageparken van Igean in de regio Zuid worden vanaf 2021 duurder. De tarieven voor betalende fracties zoals grof vuil, gemengd bouw- en sloopafval, kalkplaten en steenpuin verhogen, terwijl houtafval een betalende fractie wordt. “De kosten voor de inzameling en verwerking van afval zijn flink gestegen”, verklaart Booms schepen van Milieu Sven Cools (Groen). “Deze prijsstijging is in deze periode niet te verantwoorden”, vindt oppositieraadslid Hans Verreyt (VB).
 1. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas