Jan De Ost en Luc Van de Moortel van de Groendienst hielpen destijds mee aan het opstellen van het decor voor de opnames van Koko Flanel aan het Kasteel d'Ursel.
Volledig scherm
Jan De Ost en Luc Van de Moortel van de Groendienst hielpen destijds mee aan het opstellen van het decor voor de opnames van Koko Flanel aan het Kasteel d'Ursel. © David Legreve

"Verboden pintjes tijdens opnames"

HINGENEMaandag is het dag op dag 25 jaar geleden dat kaskraker Koko Flanel in première ging. Voor de inwoners van Hingene heeft de film van Stijn Coninx nog steeds een bijzondere betekenis. "De crew palmde d'Ursel in voor de eindscene. Pintjes drinken tijdens de opnames was verboden, maar dat deden we stiekem toch", aldus de figuranten van toen.

  1. Tiener riskeert 1 jaar met uitstel nadat hij minderjarige vernederde en sloeg aan bibliotheek van Puurs: “Als enige aanwezige meerderjarige had hij dit kunnen voorkomen”
    Puurs-Sint-Amands

    Tiener riskeert 1 jaar met uitstel nadat hij minderjari­ge vernederde en sloeg aan biblio­theek van Puurs: “Als enige aanwezige meerderja­ri­ge had hij dit kunnen voorkomen”

    Een celstraf van 1 jaar met uitstel. Die straf hangt een 19-jarige uit Puurs-Sint-Amands boven het hoofd nadat hij samen met nog vier anderen, een minderjarige vernederde en sloeg aan het de bibliotheek van Puurs. Beelden van het zinloos geweld gingen rond op sociale media en wat volgde was een grote verontwaardiging met betogingen tegen zinloos geweld tot gevolg.