Jan De Ost en Luc Van de Moortel van de Groendienst hielpen destijds mee aan het opstellen van het decor voor de opnames van Koko Flanel aan het Kasteel d'Ursel.
Volledig scherm
Jan De Ost en Luc Van de Moortel van de Groendienst hielpen destijds mee aan het opstellen van het decor voor de opnames van Koko Flanel aan het Kasteel d'Ursel. © David Legreve

"Verboden pintjes tijdens opnames"

HINGENEMaandag is het dag op dag 25 jaar geleden dat kaskraker Koko Flanel in première ging. Voor de inwoners van Hingene heeft de film van Stijn Coninx nog steeds een bijzondere betekenis. "De crew palmde d'Ursel in voor de eindscene. Pintjes drinken tijdens de opnames was verboden, maar dat deden we stiekem toch", aldus de figuranten van toen.

 1. RECONSTRUCTIE. Zijn de molotovcocktails tegen gerechtsgebouw en Huis van de Mechelaar gelinkt aan het drugsmilieu?
  PREMIUM
  Mechelen

  RECONSTRUC­TIE. Zijn de molotov­cock­tails tegen gerechtsge­bouw en Huis van de Mechelaar gelinkt aan het drugsmili­eu?

  Wie zat achter de aanslagen op het Mechelse gerechtsgebouw en op het Huis van de Mechelaar en wat was het motief van de daders? Die vragen houden niet enkel speurders, burgemeester en parket bezig, maar ook de inwoners van Mechelen. Terwijl het onderzoek momenteel volop loopt en de verdachten worden geïdentificeerd, hoopt de rechtbank op betere en aangepaste beveiliging: “Een absolute prioriteit!”
 2. Dochters wijzigen verklaringen over vader nadat parket hem dagvaardt voor familiaal geweld: “Alles was gelogen omdat we meer vrijheid wilden”
  PREMIUM
  Puurs-Sint-Amands

  Dochters wijzigen verklarin­gen over vader nadat parket hem dagvaardt voor familiaal geweld: “Alles was gelogen omdat we meer vrijheid wilden”

  Een 47-jarige man uit Puurs-Sint-Amands riskeert een celstraf van 2 jaar voor de onmenselijke behandeling van zijn twee dochters. Eén van hen kreeg zelfs één keer een keukenmes tegen haar keel gezet omdat de veertiger dacht dat ze een vriendje had. De feiten werden betwist, op zitting vertelden de dochters dat ze alles hadden verzonnen.
 3. Alex Goethals neemt met tegenzin afscheid van de gemeentepolitiek: “Een 65-jarige is toch nog niet oud?”
  PREMIUM
  Puurs-Sint-Amands

  Alex Goethals neemt met tegenzin afscheid van de gemeentepo­li­tiek: “Een 65-jarige is toch nog niet oud?”

  Hij blies in december 65 kaarsjes uit, amper één maand later neemt schepen van Milieu, Mobiliteit, Klimaat en Duurzaamheid Alex Goethals (CD&V) met tegenzin afscheid van de politiek. “Hoewel de CD&V-voorzitter meer 60-plussers op zijn kieslijsten wil zien, denkt de partij er in Puurs-Sint-Amands anders over”, reageert hij. “Dat is een verlies: laat ons niet alleen inzetten op verjonging, maar ook op kennis en ervaring.”