Marleen Van Assche van de Dodentocht-shop toont het nieuwe Duvelglas dat werd ontworpen naar aanleiding van de jubileumeditie. De tekening werd ook gedrukt op tassen en T-shirts.
Volledig scherm
Marleen Van Assche van de Dodentocht-shop toont het nieuwe Duvelglas dat werd ontworpen naar aanleiding van de jubileumeditie. De tekening werd ook gedrukt op tassen en T-shirts. © Klaas De Scheirder

Uur in de gietende regen om te horen dat er geen Dodentocht-Duvelglazen meer zijn, maar er komt een nieuwe lading (na het evenement)

Het werd een overrompeling zaterdag in Bornem-centrum voor de eerste Dodentocht-afhaaldag. Een lange wachtrij deelnemers trotseerde de gietende regen, en niet alleen om badges op te pikken. “Onze 2.880 nieuwe Dodentocht-Duvelglazen vlogen de deur uit, we plaatsen een tweede bestelling”, klinkt het bij de organisatie. Ondertussen veroorzaakt de doorverkoop van tickets commotie.

 1. Maneblussers lopen storm voor boek over hun legende: “We zijn niet vies van een beetje zelfspot”
  PREMIUM
  Mechelen

  Maneblus­sers lopen storm voor boek over hun legende: “We zijn niet vies van een beetje zelfspot”

  De Mechelaars danken hun spotnaam aan een legende, maar hoe luidde die ook weer precies? Dat en veel meer ontdekken lezers in ‘De Maneblussers’, een nieuw en rijkelijk geïllustreerd boek dat vanaf 14 november in de boekhandel ligt. De makers kregen deze week de eerste exemplaren. “We zijn weggeblazen”, lachen de vijf. Ze blijven voorlopig de enige die het boek hebben gezien en toch werden op een week tijd al meer dan 200 exemplaren verkocht.
 2. Dodentocht schenkt 175 300 euro van ‘100Km Covid Challenge’ aan onderzoek naar COVID-19
  Bornem

  Dodentocht schenkt 175 300 euro van ‘100Km Covid Challenge’ aan onderzoek naar COVID-19

  Een cheque van maar liefst 175 300 euro voor het goede doel, dat is het resultaat van de ‘100Km Covid Challenge’ van de vzw Dodentocht. “We gingen voor een virtuele variant van onze wandeltocht. De opbrengst schenken we aan de universiteiten van Leuven en Gent, om de research naar een vaccin en naar preventieve maatregelen te ondersteunen”, zegt Dodentocht-coördinator Gunter Vergauwen.