In Klein-Brabant - is er een gamma aan horecazaken die je niet op je honger laten zitten tijdens de coronacrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
In Klein-Brabant - is er een gamma aan horecazaken die je niet op je honger laten zitten tijdens de coronacrisis. © Toerisme Klein-Brabant - Scheldeland

Toerisme Klein-Brabant bundelt horecazaken met afhaalmaaltijden op website: “Hart onder de riem steken in deze moeilijke tijden”

Toerisme Klein-Brabant- Scheldeland en de gemeenten Bornem en Puurs-Sint-Amands bundelen samen alle lokale horecazaken die afhaalmaaltijden aanbieden of aan huis leveren. “Op vlak van toerisme is nu maar weinig mogelijk, daarom zochten we een andere manier om ons steentje bij te dragen. Met deze actie willen we onze lokale zaken een hart onder de riep steken in deze moeilijke tijden”, zegt toeristisch coördinator Karin De Mulder. Onze foodjournalisten gingen op pad en gingen na wat de verschillende takeaway-mogelijkheden zijn in jouw buurt. 

  1. De coronacijfers in Bornem van dinsdag 20 oktober

    De coronacij­fers in Bornem van dinsdag 20 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Bornem, op één dag 6 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 49. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Bornem komt dat getal nu op 229 te liggen. Bornem heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.