Ter Dilft organiseert een concert bij kaarslicht in de Abdij
Volledig scherm
Ter Dilft organiseert een concert bij kaarslicht in de Abdij © rv

Ter Dilft organiseert concert bij kaarslicht in de Abdij

BornemHet Bornemse cultuurcentrum Ter Dilft organiseert een bijzonder concert in de kerk van de Abdij van Bornem. “We dimmen de grote lampen en ontvangen het publiek bij kaarslicht”, zegt Heleen Van Aken.

 1. Advocaat van opgepakte Syriër (38) uit Willebroek ontkent betrokkenheid bij IS: “Hij ging lopen, net toen IS aan winnende hand was”
  PREMIUM

  Advocaat van opgepakte Syriër (38) uit Willebroek ontkent betrokken­heid bij IS: “Hij ging lopen, net toen IS aan winnende hand was”

  “Mijn cliënt was eerder een target dan een bondgenoot van IS.” Dat zegt de advocaat van de 38-jarige E.M. uit Syrië die vorig week in Willebroek werd opgepakt op verdenking van oorlogsmisdaden en deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie. De man zit momenteel in de gevangenis, maar zijn advocaat tekende al beroep aan. “We moeten hem uit de gevangenis krijgen. Al is die opsluiting voor hem nog niet het ergste.”
  Willebroek
 2. MIJN STAD. Het Mechelen van bioloog en filmmaker Pim Niesten (42): “Ik stoor mij aan de met hekken afgezette visvijver van Montreal”
  PREMIUM

  MIJN STAD. Het Mechelen van bioloog en filmmaker Pim Niesten (42): “Ik stoor mij aan de met hekken afgezette visvijver van Montreal”

  “Mechelen is de voorbije jaren een groenere stad geworden, maar het mag altijd meer zijn.” Dat zegt Pim Niesten (42), bioloog en filmmaker van pareltjes als ‘Onze Natuur’. Tijdens een pauze in ons land tussen opnames van muskusossen in Noorwegen en van wolven en beren in Finland door vertelt hij over zijn favoriete en minder fijne plekjes dicht bij huis, in zijn stad. “Als ik dat zie, word ik ‘activistisch’.”
  Mechelen