Kasteel d'Ursel in Hingene
Volledig scherm
Kasteel d'Ursel in Hingene © David Legreve

Post een foto of kunstwerk van kasteel d’Ursel en win een afternoon tea of verblijf

Kasteel d’Ursel in Hingene wil met #kasteelinbeeld creatievelingen aansporen om mee te werken aan een zomertentoonstelling rond het kasteel. Wie een mooie foto, tekening, schilderij of ander kunstwerk van het kasteel en het park heeft gemaakt, mag deze online posten met de hashtag.

 1. Vakbonden voeren actie aan farmaceutische bedrijven
  Puurs-Sint-Amands

  Vakbonden voeren actie aan farmaceuti­sche bedrijven

  Met een beperkt aantal militanten organiseerden de vakbonden ACV en ABVV donderdagochtend een symbolische actie aan de farmaceutische bedrijven Novartis, Alcon Labo en Pfizer in Puurs-Sint-Amands. “Veel werkgevers gebruiken de coronacrisis als schijnargument, terwijl hun bedrijven net nu aanzienlijke winsten boeken. Deze werknemers hebben de economie draaiende gehouden, zij verdienen hiervoor echte waardering”, zeggen Paul Schoeters (ACV) en Danny Absillis (ABVV).
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Veerle ontdekt schat in Mechelse kringloopwinkel: “60 euro betaald voor piano die elders 18.000 euro kost”
  PREMIUM
  Mechelen

  Veerle ontdekt schat in Mechelse kringloop­win­kel: “60 euro betaald voor piano die elders 18.000 euro kost”

  “Ongelooflijk dat ik maar 60 euro heb betaald.” Veerle Deknopper (44) kocht in de kringloopwinkel van haar stad een piano uit 1890, van het vermaarde merk Pleyel. “In Frankrijk staat er een gelijkaardige gerestaureerde piano te koop voor 18.000 euro. En deze is zelfs nog authentiek.” Volgens een pianobouwer is haar vondst echter helemaal niet zoveel waard, wel integendeel.
 1. Verkeersagent trekt vanuit het niets zijn wapen en dreigt bestuurder dood te schieten
  Play

  Verkeers­agent trekt vanuit het niets zijn wapen en dreigt bestuurder dood te schieten

 2. Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbarsting Etna
  Play

  Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbar­sting Etna