De kapel op de Pastoor-Huveneersheuvel.
Volledig scherm
De kapel op de Pastoor-Huveneersheuvel. © Foto Legreve

Pastoor-Huveneersheuvel wordt beschermd

HINGENEDe Pastoor-Huveneersheuvel in Hingene (Bornem) is door Vlaams minister van Onroerend Erfgoed voorlopig beschermd als archeologische site. "Deze plaats heeft via de pastoor van Nattenhaasdonk een waardevolle link naar de Boerenkrijg."

 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. Daniëlle (59) stond zeven jaar geleden tussen twee bommen tijdens de aanslagen op Brussels Airport, vandaag wacht ze nog steeds op schadevergoeding: “Veel slachtoffers zijn nu een speelbal van de verzekeringen”
  PREMIUM

  Daniëlle (59) stond zeven jaar geleden tussen twee bommen tijdens de aanslagen op Brussels Airport, vandaag wacht ze nog steeds op schadever­goe­ding: “Veel slachtof­fers zijn nu een speelbal van de verzekerin­gen”

  Al zeven jaar lang vraagt voormalig luchthavenmedewerkster Danielle Iwens (59) om door de verzekeringsmaatschappij erkend te worden als slachtoffer. Ze beschrijft hoe ze keer op keer haar verhaal moet doen aan verschillende expertiseartsen en intussen eindeloos lang wacht op de afhandeling van haar dossier. “Sinds vorig jaar werk ik ook niet meer op de luchthaven. Die aanslagen hebben alles veranderd, en ik ben op.”
  Mechelen