HINGENE Jo Schelkens en Hedwig Swimberghe houden een fundraising voor het Berrefonds en poseren bij de herinneringsbank voor Georges.
Volledig scherm
HINGENE Jo Schelkens en Hedwig Swimberghe houden een fundraising voor het Berrefonds en poseren bij de herinneringsbank voor Georges. © David Legreve

Muzikant bewerkt ‘Over the Rainbow’ voor kleine Georges: “Verkoop partituren als financiële steun voor Berrefonds”

BornemMet verschillende bewerkingen van ‘Over the Rainbow’ zamelt muzikant Jo Schelkens geld in voor het Berrefonds. Die organisatie biedt steun aan ouders die een kind verliezen. “Mijn schoonbroer Vincent en zijn Evelyne verloren hun zoontje Georges. Speciaal voor hem, en nu ook voor het Berrefonds, bewerkte ik dit bijzondere lied.”

 1. Huisarts rijdt 24 uur door Klein-Brabant voor Berrefonds: “Na nachtelijke powernap voelde ik me als herboren”
  Liezele

  Huisarts rijdt 24 uur door Klein-Bra­bant voor Berrefonds: “Na nachtelij­ke powernap voelde ik me als herboren”

  Jitse Maes, een 30-jarige huisarts uit Lippelo, zat dit weekend 24 uur op het fietszadel voor zijn actie ‘Gewoonfitse met Georges’. De rondjes door Klein-Brabant deed hij niet alleen voor de uitdaging, maar vooral om het goede doel Berrefonds, dat gezinnen ondersteunt na het verlies van een kind, te steunen. In zijn vriendenkring kreeg de dertiger zelf te maken met het verlies van kindje.
 2. Honderden motorrijders nemen afscheid van Outlaws-oprichter Penske (75): “Rebel met een groot hart, die symbool stond voor vrijheid en vriendschap”
  PREMIUM
  Putte, Mechelen

  Honderden motorrij­ders nemen afscheid van Out­laws-oprichter Penske (75): “Rebel met een groot hart, die symbool stond voor vrijheid en vriend­schap”

  Honderden motards uit heel Europa zakten zaterdagmiddag af naar Putte om afscheid te nemen van Willy ‘Penske’ Van Den Weghe (75). De Mechelse oprichter van motorclub Outlaws overleed op 15 januari. “Willy leefde een bijzonder, vrij en vol leven. Hij had een stoer uiterlijk maar een groot hart, en was een beschermengel voor zijn vrienden en familie”, klonk het. In een kilometerslange stoet begeleidden de Outlaws Penske na de dienst naar zijn laatste rustplaats.