Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) bracht een bezoek aan De Abdij in Bornem. Hier wordt hij rondgeleid door burgemeester Greet De bruyn (CD&V) en diensthoofd erfgoed en toerisme Gert Van Kerckhoven.
Volledig scherm
Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) bracht een bezoek aan De Abdij in Bornem. Hier wordt hij rondgeleid door burgemeester Greet De bruyn (CD&V) en diensthoofd erfgoed en toerisme Gert Van Kerckhoven. © Marc Aerts

Minister bezoekt De Abdij: “Hopen op kandidatuur voor volgende Onroerend Erfgoedprijs”

BornemIn alle vroegte bracht Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) zaterdag een bezoek aan De Abdij in Bornem. Nu de gerestaureerde abdijbibliotheek volledig afgewerkt is, en ook de nodige erfgoedpremies zijn toegekend, kwam de minister het resultaat bewonderen.

  1. Werken aan historische complex zijn halfweg: “Sint-Bernardusabdij zo snel mogelijk teruggeven aan Bornemnaren”

    Werken aan histori­sche complex zijn halfweg: “Sint-Bernardu­sab­dij zo snel mogelijk teruggeven aan Bornemna­ren”

    De werken aan het publieke gedeelte van de Sint-Bernardusabdij in Bornem zijn halfweg. “We hopen het geheel tegen mei 2021 af te werken, zodat we volgende zomer al de eerste bezoekers kunnen ontvangen. Naast toeristen willen we ook graag de Bornemnaar weer naar de Sint-Bernardusabdij halen, de band tussen het dorp en deze site is immers altijd hecht geweest”, zegt erfgoedconsulent Gert Van Kerckhoven.