Ayana, dochter van Maria Senga Noa en Antonio Amya Sita, is het eerste kindje van 2020.
Volledig scherm
Ayana, dochter van Maria Senga Noa en Antonio Amya Sita, is het eerste kindje van 2020. © David Legreve

Maria is de eerste baby van 2020 (al werd ze eigenlijk op kerstdag verwacht)

Maria Senga Noa (33) uit Bornem is vandaag om vijf na middernacht bevallen van Ayana. En zeggen dat het eerste kindje van 2020 eigenlijk geboren moest worden op… kerstdag.

0 reacties

 1. Herman Stael (72) is klaar voor zijn 48ste Dodentocht: “Wandelde eerst 100 kilometer, en ging dan pasgeboren kleinzoon bezoeken”
  PREMIUM
  Bornem, Zedelgem

  Herman Stael (72) is klaar voor zijn 48ste Dodentocht: “Wandelde eerst 100 kilometer, en ging dan pasgeboren kleinzoon bezoeken”

  47 succesvolle edities van de Dodentocht heeft Herman Stael (72) uit Veldegem (Zedelgem) al achter de rug. Als hij ook deze 48ste wandeling tot een goed einde brengt, haalt hij gelijke stand met recordhouder Hugo Bonnyns die dit jaar niet deelneemt. Maar Stael relativeert: “Een Dodentocht wandel je niet voor de records of de medailles, maar voor jezelf. Elk jaar weer geniet ik van de bijzondere sfeer en van de schoonheid van dit evenement.”
 1. Herman Stael (72) heeft record beet: “Ik wil voor de vijftig gaan”
  Bornem

  Herman Stael (72) heeft record beet: “Ik wil voor de vijftig gaan”

  De 72-jarige Herman Stael uit Veldegem (Zedelgem) heeft zijn 48ste Dodentocht succesvol uitgewandeld. Hiermee wordt hij mee recordhouder. “Mijn doel is om er vijftig te kunnen doen”, aldus Herman. “Daarna zien we wel of ik nog verder doe.” Herman begon verschillende jaren geleden met wandelen. Onder meer dankzij zijn schoonbroer. “We zijn dan in een wandelclub gegaan en toen hebben we voor het eerst deelgenomen aan de Dodentocht”, vertelt Herma. “Ik ben de enige die blijven verder doen (lacht).” Het weer had naar eigen zeggen geen impact op zijn prestaties. Wel vond hij het jammer dat het parcours werd ingekort. “Maar gelet op de omstandigheden van vandaag begrijp ik dat wel”, besluit Herman.