MECHELEN - Een zakjes cannabis op straat
Volledig scherm
MECHELEN - Een zakjes cannabis op straat © Tim Van der Zeypen

Man gaat door het lint na druggebruik en riskeert celstraf

BornemHet parket in Mechelen heeft een effectieve celstraf gevorderd van 20 maanden tegen T.E. De Bornemnaar ging in november 2019 volledig door het lint terwijl hij drugs aan het gebruiken was met een jeugdvriend. Ook die laatste verscheen voor de rechter. Hij moest zich verantwoorden voor het gebruik van drugs in het bijzijn van een minderjarige.

  1. Jeugdbrandweer krijgt pas twee dagen vooraf te horen dat ze niet mag deelnemen aan 21 juli-defilé: “We leefden er al weken naartoe”
    PREMIUM
    Boom/Ieper/Eeklo/Kruibeke/Stekene

    Jeugdbrand­weer krijgt pas twee dagen vooraf te horen dat ze niet mag deelnemen aan 21 ju­li-de­filé: “We leefden er al weken naartoe”

    Geen nationale feestdag zonder militair en civiel defilé. Maar deze keer hoef je daarbij niet te zoeken naar de cadetten van de Jeugdbrandweer. Zij kregen maandagavond, amper twee dagen op voorhand, een bericht van de FOD Binnenlandse Zaken dat ze niet mogen deelnemen. “Uit respect voor de slachtoffers van de waterramp willen we de feestelijkheden beperkt houden”, luidt het bij Binnenlandse Zaken. De jongeren van de Jeugdbrandweer zijn bijzonder teleurgesteld: “Het afgelopen jaar hoorden we keer op keer hoe belangrijk het mentale welzijn van jongeren is. Dan is deze beslissing echt onbegrijpelijk.”