HINGENE Tentoonstelling van de werken van Luca Aussems in jachtpaviljoen De Notelaer
Volledig scherm
HINGENE Tentoonstelling van de werken van Luca Aussems in jachtpaviljoen De Notelaer © David Legreve

Luca Aussems stelt tentoon in De Notelaer

BornemDe Notelaer in Hingene (Bornem), is nog tot en met 24 oktober het decor van de tentoonstelling van Luca Aussems. De kunstenaar palmt verschillende ruimtes van het unieke zomerpaviljoen langs de Scheldedijk in met zijn schilderijen en integraties.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Discussie over paaltjes laait opnieuw op: “De Vesten worden gebruikt als excuus om de stops opnieuw in te voeren”
  PREMIUM
  Mechelen

  Discussie over paaltjes laait opnieuw op: “De Vesten worden gebruikt als excuus om de stops opnieuw in te voeren”

  Een aantal inwoners van de wijken Nekkerspoel en Mechelen-Noord maakt zich grote zorgen over de herinrichting van de Vesten. Dat bleek dinsdagavond tijdens een infovergadering georganiseerd door de actiecomités tégen de huidige plannen. Vooral de komst van vier stops in de wijk beroert de gemoederen. “De Vesten worden gebruikt als excuus om ze opnieuw in te voeren, ditmaal zonder overleg, zonder inspraak of bevraging.” Volgens de mobiliteitsschepen zijn daar goede redenen voor.