Het kasteel van Hingene is volledig omgetoverd tot een kerstparadijs.
Volledig scherm
Het kasteel van Hingene is volledig omgetoverd tot een kerstparadijs. © Marc Aerts

Kerstmagie in het kasteel van Hingene

 1. Van watersport in Mechelen tot dansen in Lier: Dit zijn de 8 leukste vakantiekampen van Mechelen en omstreken voor deze zomer
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van watersport in Mechelen tot dansen in Lier: Dit zijn de 8 leukste vakantie­kam­pen van Mechelen en omstreken voor deze zomer

  Op zoek naar een leuk zomerkamp voor je kroost? Dan biedt een van deze vakantiekampen misschien wel de oplossing. Van watersport in Mechelen tot dansen in Lier: Met deze 8 vakantiekampen in Mechelen en omstreken zal je je deze zomer zeker niet vervelen! Heb je een leuk kampje gevonden? Wees er dan vlug bij en aarzel niet om je kinderen in te schrijven.
 2. School gooit ‘t Echt Mechels Theater reddingsboei: “Na bijna 2 jaar hebben we de moed nooit opgegeven”
  PREMIUM
  Mechelen

  School gooit ‘t Echt Mechels Theater reddings­boei: “Na bijna 2 jaar hebben we de moed nooit opgegeven”

  ’t Echt Mechels Theater is onder dak. Op 25 februari speelt het nu al twee jaar thuisloze gezelschap zijn eerste voorstelling in Campus Tesse. “Een geschenk”, klinkt het bij de vereniging, die ruim twee jaar geleden haar vaste stek moest verlaten. Het bijhuis van atheneum Pitzemburg is nu al de reddingsboei voor verschillende verenigingen en wint zo aan cultureel belang. “Er is ruimte voor meer.”
 3. Negenkoppige drugsbende schuldig aan cocaïnehandel: Werk- en celstraffen
  Bornem

  Negenkoppi­ge drugsbende schuldig aan cocaïnehan­del: Werk- en celstraf­fen

  De rechtbank in Mechelen heeft negen leden van een drugsbende schuldig bevonden aan het verhandelen van cocaïne. Eind 2020 liepen ze tegen de lamp. Op dat moment kwam de naam ‘Mario’ steeds vaker naar voren in drugsonderzoeken. Dankzij de ANPR-camera’s en verder telefonie-onderzoek konden de speurders en het gerecht ‘de bende van Mario’ in beeld brengen. Zeven mannen moesten zich eind december verantwoorden voor hun lidmaatschap aan de bende alsook het verhandelen van drugs. De overige twee werden door het parket aanzien als leiders. Iets wat het duo met klem ontkende. Volgen hun advocaten waren ook zij slechts koeriers. Na beraad volgde de Mechelse rechtbank hun pleidooi niet en achtte het alle tenlasteleggingen bewezen. Het veroordeelde enkele bendeleden tot werkstraffen van 120 en 180 uur. De andere bendeleden werden veroordeeld tot celstraffen van 2 jaar met probatie-uitstel tot drie jaar effectief.