HINGENE Koen De Vlieger met twee bijzonder fraai ingebonden biografieën van Joseph, zesde hertog d’Ursel
Volledig scherm
HINGENE Koen De Vlieger met twee bijzonder fraai ingebonden biografieën van Joseph, zesde hertog d’Ursel © David Legreve

Kasteel d’Ursel voegt twee bijzondere boeken toe aan collectie: “Boekbinder was ware kunstenaar”

BornemTrots toont directeur van kasteel d’Ursel Koen De Vlieger zijn nieuwste aanwinsten: twee fraai ingebonden biografieën over Joseph d’Ursel (1848–1903), de zesde hertog. “Beide boekbanden zijn gemaakt van fijn geitenleer en prachtig versierd. De bijhorende boodschappen van weduwe Antonine de Mun maakt deze exemplaren helemaal uniek.”

  1. Met mobiel team naar de Mechelse wijken voor ‘vaccins van de tweede kans’: “AstraZeneca en Johnson & Johnson heb ik geweigerd, maar ik ben blij met deze Pfizer”
    Mechelen

    Met mobiel team naar de Mechelse wijken voor ‘vaccins van de tweede kans’: “AstraZene­ca en Johnson & Johnson heb ik geweigerd, maar ik ben blij met deze Pfizer”

    Het vaccinatiecentrum van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver stuurt een mobiel team op pad om nog niet-ingeënte bewoners alsnog aan een coronaprik te helpen. In de Donkerlei in Mechelen stonden ze vandaag bij de opening aan te schuiven. “Op die manier ben ik volledig gevaccineerd tegen dat de school begint”, zegt Sebbe Peeters (12).