De olie kwam in de Oude Schelde terecht, waar de brandweer een dam legde om de vervuiling tegen te houden.
Volledig scherm
De olie kwam in de Oude Schelde terecht, waar de brandweer een dam legde om de vervuiling tegen te houden. © Marc Aerts

Idyllische Oude Schelde vervuild door lek in stookolietank van leegstaande woning: “Wie zal dat betalen?”

BornemDe Oude Schelde in Weert (Bornem) raakte vervuild met olie, na een lek in de leiding van een stookolietank. “De brandweer kwam het goedje zo goed mogelijk opruimen en zorgde er voor dat de vervuiling zich niet verder verspreidt. De komende dagen zal onderzocht worden of ook de bodem vervuild is”, zegt burgemeester Kristof Joos (N-VA).

 1. Politie trekt rijbewijs in van chauffeur die 84 kilometer per uur te snel reed
  Bornem

  Politie trekt rijbewijs in van chauffeur die 84 kilometer per uur te snel reed

  Op de N16 in Bornem heeft de politie van Klein-Brabant een chauffeur geflitst aan 184 kilometer per uur. Op die plaats telt er een maximum snelheid van 90 kilometer per uur. De politie trok zijn rijbewijs onmiddellijk in. Binnenkort zal de chauffeur voor de rechtbank moeten verschijnen. In totaal werden er op de N16, 215 voertuigen gecontroleerd. Naast deze extreme hardrijder, werden er nog 18 andere chauffeurs geflitst. Zij zullen een proces-verbaal in de brievenbus mogen verwachten. Ook in Puurs-Sint-Amands werd er gecontroleerd op snelheid. Zo stond de politie er opgesteld langs de Provincialeweg en in de Lichterstraat. “Hier hield iedereen zich aan de snelheid”, besluit de politie van Klein-Brabant. “Op de Provincialeweg reden 26 chauffeurs te snel.”
 2. Rumst en Boom laten Tomorrowland dit jaar niet toe: “Geen beslissing van het hart, maar wel van het gezond verstand”
  PREMIUM
  Boom/Rumst

  Rumst en Boom laten Tomorrow­land dit jaar niet toe: “Geen beslissing van het hart, maar wel van het gezond verstand”

  Verrassing van formaat: Tomorrowland gaat dit jaar niet door. Hoewel het overlegcomité het licht op groen had gezet voor festivals tot 75.000 bezoekers vanaf 13 augustus, hebben de gemeentebesturen van Boom en Rumst de vergunningsaanvraag van de organisatoren geweigerd. “De organisatie zou te hoge risico’s met zich meebrengen”, klinkt het. “De gezondheid en de veiligheid staat op de eerste plaats.”