Piet zoekt de sleutel van de kelder van Kasteel d’Ursel in de vijver
Volledig scherm
Piet zoekt de sleutel van de kelder van Kasteel d’Ursel in de vijver © David Legreve

Huveneerkes helpen Piet mee zoeken naar de sleutel van Sinterklaas

BornemDe kinderen van de Huveneersbasisschool in Hingene (Bornem) trokken maandagochtend naar kasteeldomein d’Ursel. Daar moesten ze een groot probleem oplossen: Sinterklaas zat opgesloten in de kelder, en Piet was de unieke gouden sleutel kwijt. 

 1. “Zo’n brief wil je niet in je bus krijgen”: PFAS-ontdekking doet omwonenden schrikken
  PREMIUM
  Mechelen

  “Zo’n brief wil je niet in je bus krijgen”: PFAS-ontdekking doet omwonenden schrikken

  “PFAS in onze buurt?” De bewoners van de Lakenmakerstraat in de Mechelse wijk Nekkerspoel zijn aardig geschrokken van het nieuws over chemische verontreiniging in hun buurt. “Het is niet bepaald leuk om zo’n brief in je bus te krijgen”, klinkt het. Ze nemen een eerder afwachtende houding aan in afwachting van verder onderzoek. Het betrokken bedrijf zegt in een reactie daaraan te willen meewerken. “Eerst corona overleefd en nu dit.”
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.