De gemeente koopt het huis op de hoek van de Sint-Amandsesteenweg met de Kloosterstraat aan.
Volledig scherm
De gemeente koopt het huis op de hoek van de Sint-Amandsesteenweg met de Kloosterstraat aan. © David Legreve

Gemeente koopt woning op hoek Sint-Amandsesteenweg: “Breder fietspad moet kruispunt veiliger maken”

BornemDe gemeente Bornem koopt de woning aan de Sint-Amandsesteenweg 68, op de hoek met de Dulftstraat. “We gaan het pand slopen, om een breder fietspad aan te leggen en het kruispunt veiliger te maken.”

 1. Koppels klinken samen op huwelijksjubileum
  Puurs-Sint-Amands

  Koppels klinken samen op huwelijks­ju­bi­le­um

  Het gemeentebestuur van Puurs-Sint-Amands zette zaterdag koppels die de eerste helft van dit jaar 50 en 60 jaar gehuwd waren in de bloemetjes tijdens een plechtigheid in CC Binder, zondag volgen de inwoners die de tweede jaarhelft een jubileum mochten/mogen vieren. In totaal worden zo 130 echtparen gelauwerd. Op het programma onder meer een receptie en livemuziek. Allemaal mogen de koppels ook even poseren voor de fotograaf voor een leuk aandenken. Zij die deze nog niet eerder kregen, ontvingen ook de traditionele geschenken als een diploma van het koninklijk paleis en een P-bon ter waarde van 50 euro van de gemeente. Puurs-Sint-Amands viert in niet-coronatijden halfjaarlijks de 50- en 60-jaar gehuwden. Jubilarissen met 65 of 70 jaren op de huwelijksteller, krijgen een huisbezoek. Het langst gehuwde koppel van Puurs-Sint-Amands is 72 jaar in de echt verenigd.
 2. Gedetineerden zijn trots op eigen muurkunstwerk: “Je kan er zowel brug te ver als brug naar de vrijheid in zien”
  Mechelen

  Gedetineer­den zijn trots op eigen muurkunst­werk: “Je kan er zowel brug te ver als brug naar de vrijheid in zien”

  Vier gedetineerden hebben de grijze bezoekzaal van de gevangenis in Mechelen letterlijk en figuurlijk kleur gegeven. Onder begeleiding van kunstenaar Jonas Tuch realiseerden ze op een week tijd een groot muurkunstwerk dat bulkt van de symboliek. “Je kan er zowel de brug te ver in zien, maar ook een brug naar de vrijheid”, vertellen de makers. “Spijtig dat het af is.”
 1. Oud-stadsbeiaardier Jo Haazen geëerd door Jan Jambon: “Morgen ben ik weer die gewone jongen van de Seefhoek”
  PREMIUM
  Mechelen/Antwerpen

  Oud-stadsbei­aar­dier Jo Haazen geëerd door Jan Jambon: “Morgen ben ik weer die gewone jongen van de Seefhoek”

  “Ik duizel van wat hij bereikt heeft in zijn leven.” Vlaams minister-president Jan Jambon toonde zich zaterdag tijdens een laudatio voor Jo Haazen (76) erg onder de indruk van de verdienste van de bekende klokkenspeler. Hij sprak de lofrede uit bij de toekenning van de Marnixring Erepenning voor de voormalige stadsbeiaardier van Antwerpen en Mechelen, die nog altijd hoogleraar is aan de Faculteit voor Kunsten van de Staatsuniversiteit in Sint-Petersburg.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.