Het infomoment in de Sint-Margarethakerk van gisteravond werd druk bijgewoond.
Volledig scherm
Het infomoment in de Sint-Margarethakerk van gisteravond werd druk bijgewoond. © David Legreve

Geen erediensten meer in kerk Wintam

BORNEM"Is dit een inspraakmoment of een schijnvertoning?" Veel duidelijker kon de boodschap van de inwoners van Wintam donderdagavond niet zijn. Zij kregen te horen dat hun Sint-Margarethakerk een volledig nieuwe herbestemming krijgt, en dat al vanaf 1 september 2018. Ook het gemeentebestuur reageerde verbaasd: "Wij hebben hier nog helemaal geen budget voor."

 1. Burgemeester Bevers na kritiek op avondklok: “Was nodig om erger te voorkomen, zou dit opnieuw doen voor veiligheid van Willebroekenaars”
  Willebroek

  Burgemees­ter Bevers na kritiek op avondklok: “Was nodig om erger te voorkomen, zou dit opnieuw doen voor veiligheid van Willebroe­ke­naars”

  “De avondklok was nodig om erger te voorkomen, we kregen immers signalen over wraakacties en rellen. Ik zou deze maatregelen opnieuw nemen om de veiligheid van de Willebroekenaars te garanderen.” Met die woorden beet burgemeester Eddy Bevers (N-VA) van zich af na kritiek van de oppositie: “De overlast van de voorbije weken op deze manier aanpakken was onverantwoord en ongrondwettelijk.”
 1. Vluchtende moordverdachte belandt in water
  Play

  Vluchtende moordver­dach­te belandt in water

 2. Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektriciteitsleiding
  Play

  Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektrici­teits­lei­ding