Zondag vonden al heel wat activiteiten plaats in de Sint-Margarethakerk
Volledig scherm
Zondag vonden al heel wat activiteiten plaats in de Sint-Margarethakerk © Marc Aerts

Dorp neemt afscheid van erediensten in Sint-Margarethakerk

Met een weekend vol activiteiten namen de inwoners van Wintam (Bornem) afscheid van de erediensten in hun Sint-Margarethakerk. Vanaf 1 juli is het gebouw ontwijd, en zijn liturgische diensten er niet meer mogelijk. “We zochten zelf een nieuwe invulling, en het project gaat stilaan de goede richting uit”, zegt Theo Segers van het Sint-Margarethagenootschap.

 1. Monumenten lichten vanavond op tegen doodstraf
  Mechelen

  Monumenten lichten vanavond op tegen doodstraf

  Mechelen neemt vanavond deel aan de Cities for Life-campagne van de Gemeenschap van Sant’Egidio. Met deze campagne worden op 30 november vele markante gebouwen over de hele wereld symbolisch uitgelicht. De lichtprojectie zal op congres- en erfgoedcentrum Lamot en op het Schepenhuis gebeuren. “Het is pijnlijk om vast te stellen dat het ook na negen deelnames nog even noodzakelijk is om aan deze actie deel te nemen. Het aantal executies per jaar neemt dan wel af, maar toch zijn er nog zo’n 20.000 personen met een terdoodveroordeling”, zegt schepen van Mondiaal Beleid Marina De Bie. Wereldwijd nemen meer dan 2.000 steden deel aan de campagne.
 2. Twee nieuwe aanvragen voor windturbines in Puurs-Sint-Amands: “Om moedeloos van te worden”
  Puurs-Sint-Amands

  Twee nieuwe aanvragen voor windturbi­nes in Puurs-Sint-Amands: “Om moedeloos van te worden”

  De gemeente Puurs-Sint-Amands ontving twee nieuwe aanvragen voor de bouw van een windturbine. Recyclagebedrijf Renewi wil samen met Luminus een windturbine plaatsen op haar terreinen in de Nijverheidsstraat, Eneco en transportbedrijf Robbyns plannen een exemplaar in het Schoonmansveld. “Er zit niets anders op dan weer bezwaren in te zamelen”, klinkt het bij actiegroep Betere Buurt Puurs.
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend