Een advocaat in de correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen.
Volledig scherm
Een advocaat in de correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen. © David Legreve

Dertiger schuldig aan stalking: 12 maanden met uitstel

BornemEen 31-jarige man uit Bornem is door de rechter in Mechelen veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden met probatie-uitstel. De dertiger werd schuldig bevonden aan stalking.

 1. Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen: “Al die verhalen van nabestaanden heb ik nooit écht kunnen loslaten”
  PREMIUM
  Wuustwezel/Brasschaat

  Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongeluk­te Kinderen: “Al die verhalen van nabestaan­den heb ik nooit écht kunnen loslaten”

  Twintig jaar lang stond Wim Geysen uit Wuustwezel met de monoloog ‘Flits!’ op de planken. Dat deed hij op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Hij toerde langs scholen en kleine en grote theaterzalen in heel Vlaanderen. Al die tijd praatte de theatermaker met ouders, broers en zussen van jongeren die het leven lieten in het verkeer. “Het heeft erin gehakt. Al besef ik ook: ik sta maar aan de zijlijn”, vertelt Wim. Zoon Witse (19) wil zijn verhaal verderzetten.
 1. WZC Den Beuk kan als eerste in Rupelstreek bewoners vaccineren: “Lang naar dit moment uitgekeken”
  PREMIUM
  Boom

  WZC Den Beuk kan als eerste in Rupel­streek bewoners vaccineren: “Lang naar dit moment uitgekeken”

  Woensdag hebben 165 van de 166 bewoners van het Woonzorgcentrum Den Beuk in Boom hun coronavaccins toegediend gekregen. Omdat er uit de flacons meer vaccins konden worden gehaald dan voorzien, kregen ook al een zestigtal personeelsleden hun prikje. De opluchting is bijzonder groot. “Ik kijk er al naar uit om weer met een gerust gemoed naar de markt te kunnen gaan”, zegt Lydie Vinck (83).
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw