De rechtbank van Mechelen.
Volledig scherm
PREMIUM
De rechtbank van Mechelen. © David Legreve

Dertiger krijgt opschorting voor vechtpartij waarbij hij uithaalde met glas: “Het glas belandde in zijn hals. Op amper 1 millimeter van zijn slagader.”

BornemEen opschorting. Die straf kreeg een 30-jarige man uit Bornem vandaag opgelegd door de rechter in Mechelen voor een vechtpartij op café. De dertiger haalde toen in een ruzie uit met een glas. Eén van die scherven belandde in de hals van zijn slachtoffer (46). Aan hem werd een schadevergoeding toegekend.

 1. TERRASTIP. Papaoutai in Ravels: “Je proeft meteen dat het ijs hier met veel liefde gedraaid is”
  PREMIUM
  Ravels

  TERRASTIP. Papaoutai in Ravels: “Je proeft meteen dat het ijs hier met veel liefde gedraaid is”

  Aan het kanaal in Ravels kom je sinds 2019 een bijzondere terrasje tegen: Papaoutai – inderdaad, zoals de hit van Stromae. Het doel van deze gezellige plek volgens de uitbaters? Vakantiegevoel creëren aan het water en alle bezoekers laten wegdromen met een verfrissend drankje, een lokaal biertje of een verse cocktail in de hand. Dat wilden mijn jeugdvriendin en ikzelf graag uittesten.
 2. Jongste deelnemer Thibou (15) is klaar voor eerste Dodentocht: “Oma komt mij halfweg aanmoedigen, eerder stoppen is géén optie”
  PREMIUM
  Bornem, Opwijk

  Jongste deelnemer Thibou (15) is klaar voor eerste Dodentocht: “Oma komt mij halfweg aanmoedi­gen, eerder stoppen is géén optie”

  Hij blaast pas op 30 december zestien kaarsjes uit, en is daarmee de jongste deelnemer aan de 53ste Dodentocht die nu vrijdag van start gaat in Bornem. De 100 kilometer lange wandeling is ook volledig nieuw voor Thibou De Henau uit Opwijk, en dat geeft gezonde zenuwen: “Ik weet niet waar ik mij aan kan verwachten, maar ben een doorzetter. Mijn oma komt me in Opwijk ook aanmoedigen, dus ik moét zeker halfweg geraken.”