Het decoratieteam van Kerstmagie is volop aan de slag in het Kasteel d'Ursel
Volledig scherm
Het decoratieteam van Kerstmagie is volop aan de slag in het Kasteel d'Ursel © David Legreve

Decoratieteam haalt nu al kerstversiering boven in kasteel d'Ursel

Hoewel de herfstvakantie nog volop aan de gang is, staat in kasteel d’Ursel in Hingene (Bornem) alles al in het teken van Kerstmis. Een team van meer dan 40 vrijwilligers werkt er druk aan decoratie voor ‘Kerstmagie’. “We pakten al 1.250 pakjes in, nu zijn de meer dan 40 kerstbomen aan de beurt”, zeggen coördinatoren Martine Van Keer en Ingrid Van Bruyssel.

0 reacties

 1. Politie trekt rijbewijs in van chauffeur die 84 kilometer per uur te snel reed
  Bornem

  Politie trekt rijbewijs in van chauffeur die 84 kilometer per uur te snel reed

  Op de N16 in Bornem heeft de politie van Klein-Brabant een chauffeur geflitst aan 184 kilometer per uur. Op die plaats telt er een maximum snelheid van 90 kilometer per uur. De politie trok zijn rijbewijs onmiddellijk in. Binnenkort zal de chauffeur voor de rechtbank moeten verschijnen. In totaal werden er op de N16, 215 voertuigen gecontroleerd. Naast deze extreme hardrijder, werden er nog 18 andere chauffeurs geflitst. Zij zullen een proces-verbaal in de brievenbus mogen verwachten. Ook in Puurs-Sint-Amands werd er gecontroleerd op snelheid. Zo stond de politie er opgesteld langs de Provincialeweg en in de Lichterstraat. “Hier hield iedereen zich aan de snelheid”, besluit de politie van Klein-Brabant. “Op de Provincialeweg reden 26 chauffeurs te snel.”
 2. Veel vragen, maar geen paniek. Gemeenten in Antwerpse zuidrand nemen na PFOS-vervuiling nog geen maatregelen: “Tot voor kort nooit van dossier gehoord”
  PREMIUM
  Boom/Hemiksem/Kontich/Schelle

  Veel vragen, maar geen paniek. Gemeenten in Antwerpse zuidrand nemen na PFOS-vervuiling nog geen maatrege­len: “Tot voor kort nooit van dossier gehoord”

  In de gemeenten van de Antwerpse zuidrand reageert men verrast op het nieuws over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht. De burgemeesters moesten het nieuws in de media vernemen en willen wachten op meer informatie voor ze concrete maatregelen treffen. In Schelle gaat men wel al maandag bodemstalen nemen om te zien hoe groot het probleem werkelijk is.