David Legreve
Volledig scherm
© David Legreve

“Dat hij er levend is uitgekomen is een wonder”: jong viertal ranselt willekeurig slachtoffer af ‘voor de kick’

De rechtbank in Mechelen heeft vier jongeren tussen de achttien en twintig jaar oud uit Bornem en willebroek zopas veroordeeld voor een straatroof in Bornem. Het 27-jarige slachtoffer was dronken en werd aangevallen op weg naar huis. De vier ontkenden hun betrokkenheid niet, ze verklaarden te handelden voor de kick. “Ik hoop dat jullie nog een heel leven gaan nadenken over wat jullie het slachtoffer hebben aangedaan, besloot voorzitster Jessica Bourlet vandaag.

6 reacties

 • Roger Rymen

  4 jaar geleden
  Dat is het zogenaamd "Belgisch gerecht", dat eerder krom is dan recht: 3 jaar met uitstel. Die asociale criminelen moeten dus zelfs geen gevangenisstraf uitzitten en lopen terug vrij rond nadat ze iemand half dood hebben gemept. Mooi "gerecht" is dat.
 • Guy Bevers

  4 jaar geleden
  Schadevergoeding van 1536 € ??? Laat die jongeren de kosten betalen van het ziekenhuis , het werkverlet.en de specialisten die het slachtoffer nodig heeft om zijn trauma te verwerken bovenop 1500 € / persoon voor het mishandelen.
 • Marc Vinck

  4 jaar geleden
  slachtoffers zijn inderdaad veel minder waard in Belgie dan daders, nog maar eens bewezen. Belgisch gerecht is een farce, kan ook niet anders met een wollige cdv'er als minister van mistutie en zeker niet van justitie
 • VANHOVE PATRICK

  4 jaar geleden
  Straf toch eens evenredig met het misdrijf voorbeelden stellen in plaats van pamperen!!
 • Charles Petitjean

  4 jaar geleden
  Steek deze belachelijke pipo's eens vlug vast voor een jaar of 10. Ze zijn een effectief gevaar voor de maatschappij.