Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Bernardusschool krijgt fietsstraat en regenboogzebrapaden: “Willen alle schoolomgevingen veiliger maken”

BornemDe Bernardusschool in Bornem krijgt nog voor de start van het nieuwe schooljaar een fietsstraat, regenboogzebrapaden en extra wegmarkering. “We willen alle Bornemse schoolomgevingen veiliger en vrolijker maken, en starten in de Grootheide”, laat mobiliteitsschepen Saadet Gülhan (N-VA) weten.

  1. Gemeenteraad zet licht op groen voor heraanleg van Matenstraat, oppositie stemt tegen: “Er is vooral naar subsidies gekeken”
    PREMIUM
    Niel

    Gemeente­raad zet licht op groen voor heraanleg van Maten­straat, oppositie stemt tegen: “Er is vooral naar subsidies gekeken”

    De gemeenteraad heeft het licht op groen gezet voor de heraanleg van de Matenstraat. Nochtans is de voltallige oppositie gekant tegen het project zoals het nu op tafel ligt. Vooral het feit dat er aan weerszijden van de straat fietspaden worden voorzien, stuit op protest. “Je gaat hierdoor net meer conflictpunten creëren”, meent Chris Ceuppens (Vooruit-Groen). “Dit is het best mogelijke ontwerp”, reageert schepen van Mobiliteit Steven Mattheus (Open Vld).