MARIEKERKE Geert Brys, Rudi Marnef en Monique Wijnings in de tuin van het Streekmuseum Scheepvaart en Visserij
Volledig scherm
MARIEKERKE Geert Brys, Rudi Marnef en Monique Wijnings in de tuin van het Streekmuseum Scheepvaart en Visserij © David Legreve

Benefiet groeit uit tot nieuw evenement: “Mariekerkse Meifeesten moeten jaarlijks weerkerend festijn worden”

BornemMet de ‘Mariekerkse Meifeesten’, van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei, heeft de Bornemse deelgemeente er een nieuw evenement bij. “Onze benefiet voor het lokale Scheepvaartmuseum vorig jaar was een groot succes, we wisten meteen dat hier meer in zat”, zegt organisator Rudi Marnef.

 1. Benefiet voor Scheepvaartmuseum in Mariekerke: “Coronacrisis zorgt voor financieel fiasco”
  Bornem

  Benefiet voor Scheep­vaart­mu­se­um in Mariekerke: “Coronacri­sis zorgt voor financieel fiasco”

  Net als vele andere verenigingen, blijft ook het Streekmuseum Scheepvaart en Visserij in Mariekerke (Bornem) na de coronacrisis achter met een financiële kater. Om weer wat geld in het laatje te krijgen, wordt dit weekend een eetfestijn georganiseerd. “Met al 350 inschrijvingen en mooie weersvoorspellingen bereiden we ons voor op een fantastische actie”, zegt voorzitter Rudi Marnef.
 2. Ruzie met de buren? Politie schakelt vrijwillige bemiddelaars in om conflict op te lossen
  Rupelstreek

  Ruzie met de buren? Politie schakelt vrijwilli­ge bemidde­laars in om conflict op te lossen

  De Lokale Politiezone Rupel schakelt voortaan vrijwillige bemiddelaars in om burenruzies op te lossen. Gewone burgers, jawel, die weliswaar een theoretische en praktische opleiding hebben afgerond. Alle inwoners uit de Rupelstreek kunnen gratis een beroep doen op hun diensten. “Burenruzies moeten ernstig worden genomen. Maar de politie is niet noodzakelijk de best geplaatst instantie om het beste resultaat te boeken”, zegt korpschef Peter Muyshondt.