Steven Vavedin en Luc Boeykens van Vermeiren Princeps bij de bakoven.
Volledig scherm
Steven Vavedin en Luc Boeykens van Vermeiren Princeps bij de bakoven. © Marc Aerts

Belgische speculoos van Vermeiren Princeps: “Geen toegevingen op vlak van smaak, vorm en bakproces”

2019 is een feestjaar voor het Bornemse bedrijf Vermeiren Princeps. “Honderd jaar geleden besloot bakker Achilles Vermeiren zich te focussen op artisanale speculoos, nu produceren we tweeduizend ton per jaar. Dat moet in de toekomst nog een pak meer worden, want de derde productielijn is op komst”, zegt Steven Vavedin van Vermeiren Princeps.

0 reacties

  1. Kerstmagie in het kasteel van Hingene
    Hingene

    Kerstmagie in het kasteel van Hingene

    In het kasteel van Hingene in Bornem is afgelopen weekend het startschot gegeven van de tweede editie van Kerstmagie. Bij het bekendmaken van de nieuwe coronamaatregelen afgelopen vrijdag hield de organisatie even zijn adem in. “Maar de Kerstmagie kan dit jaar dus toch gewoon doorgaan”, klinkt het opgelucht. “Het Covid Safe Ticket is wel nog steeds verplicht.” De voorbije weken werd er hard gewerkt om alles in orde te krijgen tegen de startdatum. Verschillende kamers van het kasteel werden door het decoratieteam ingericht met kerstversiering. Het concept werd dit jaar wel wat aangepast. Zo werd er niet meer gewerkt met acteurs, maar ceremoniemeesters. Zij namen het publiek mee op een ontdekkingstocht langs de versierde en verlichtte kamers. Kerstmagie loopt nog tot 26 december. Enkel op 24 en 25 december gaat het evenement niet door.